În spatele cortinei. Homocoșii Europei vor să i-o tragă lui Orban!

În spatele cortinei. Homocoșii Europei vor să i-o tragă lui Orban!

Dincolo de gâlceava politică internă, cineva vrea să ne facă să nu vedem pădurea de copaci, să ne concentrăm pe niște mizilicuri, pe niște chestii de alcov, pentru a nu mai băga în seamă niște amănunte care par nesemnificative. Ca să nu o lungim, o spun pe românește: Căcănarii din eșalonul 2 al Uniunii Europene, respectiv, Comisiei Europene, îi dau o nesperată mână de ajutor lui Florin Câțu, nu pentru că ar fi cine știe ce minunăție de premier și economist, ci pentru a-l scoate din joc pe Ludovic Orban.

Ca să vedeți cum se leagă lucrurile: Ludovic Orban, în încercarea disperată de a se menține în fruntea PNL, a adoptat naționalismul, vorbește peste tot despre valorile creștine, despre familia tradițională. Sincer sau de paradă? Înclin să cred că din convingere. Drept urmare, ce credeți că fac stimații homocoși din Uniunea Europeană? Nici mai mult, nici mai puțin, emit o directivă, sub formă de proiect de rezoluție: Grupul PPE din Parlamentul European vrea să impună României căsătoriile homosexuale. Concret: Grupul Partidului Popular European, din care fac parte PNL, PMP și UDMR, vrea să oblige România să recunoască mariajele între persoane de același sex. Eurodeputata spaniolă Dolors Montserrat este raportor al unui proiect de rezoluție în acest sens, care figurează pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului European, de la Strasbourg, de luni, 13 septembrie.

Invită Comisia să ia măsuri concrete pentru a asigura libera circulație pentru toate familiile, inclusiv familiile curcubeu, în conformitate cu decizia Coman și Hamilton, care afirmă că termenul „soț” așa cum este utilizat în Directiva privind libera circulație este aplicabil și partenerilor de același sex; solicită Comisiei să examineze dacă Statele membre respectă hotărârea CJUE Coman & Hamilton și adoptă acțiuni în temeiul articolului 258 din TFUE împotriva celor care nu se conformează; face apel la Comisie să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său continuu în a respectă această hotărâre, lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamantul să recurgă la CtEDO”, se arată în punctul 10 al proiectului de rezoluție. Ar fi cum ar fi, dacă vrei o bagi în seamă, dacă nu, nu. Numai că, atențe: „Proiectul de rezoluție inițiat de PPE „reamintește că legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE, să invoce orice interdicție constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a „moralei” sau „Politici publice” care încalcă drepturile familiilor curcubeu care se mută pe teritoriul lor”. Nu este destul de clar că lovitura este îndreptată împotriva lui Orban și în favoarea lui Câțu, care vrea cu orice preț ca PNL să devină un partener pasiv al celor care conduc Europa? Măcar în ceasul al 13-lea, Merklaus, pre numele lui, Iohannis, ar trebui să înțeleagă că nu are încotro, că trebuie să gândească pentru România și pentru români, că: „Rezoluțiile Parlamentului European nu au forță juridică, statele nefiind ținute să le respecte. Întreb: Conform tuturor uzanțelor diplomatice, nu este obligatoriu ca forurile europene să se abțină de la orice inițiativă în legătură cu situația internă din unele țări? Mai întreb: care căcănar se va conforma rezoluțiilor, susținând, pentru prostime, că acestea sunt obligatorii, când, de fapt, nu sunt?

Simion Todoca

  1. Este adevărat că nu sunt obligatorii, dar ne-am obișnuit deja cu stilul Comisiei europene. Nu obligă dar face tot posibilul să blocheze fonduri prin tot felul de tertipuri. Iar, micimanii de aici transmit mesaje nevolnicilor de români astfel încât ei să priceapă că de fapt: lăsând curcubeții să facă după cum le este pohta, ce-o phtesc, noi, ceștilalți, vom avea de câștigat niscaiva canalizări, poate și oleacă de gaze, ori mai știu eu ce…O mare porcărie. UE în ansmablul ei.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.