În spatele cortinei. Nașul Iohannis a impus armistițiul famigliilor

În spatele cortinei. Nașul Iohannis a impus armistițiul famigliilor

Modelul german – coabitarea forțelor de dreapta cu cele de stânga – a fost impus, prin intermediul lui Merklaus, recte KWI, în România.

E bine sau rău? Sigur, sunt multe argumente pro și contra. Cu certitudine, cei care au rămas pe dinafară vor spune că este o monstruoasă coaliție, că PNL și PSD au decis să împartă ciolanul puterii, să prăduiască în cârdășie tot ce se mai poate prădui, dar ei vor sta de veghe și vor sancționa prompt toate derapajele puterii. Serios, cu ce efecte? Câinii latră, caravana trece. Omul de bun simț întreabă, la modul cel mai firesc: De ce nu ați făcut acest lucru atunci când ați fost la putere? Ați fost în opoziție, ați promis că dacă, prin voturile noastre, vă aducem la putere, veți stopa abuzurile și corupția, veți face totul pentru oameni. Ați făcut asta? Nu, v-a interesat doar să aveți voi toată puterea, să dați complicilor voștri doar o ciosvârstă nesemnificativă din pradă.

Coabitarea stângii cu dreapta are 99% șanse să fie interpretată drept cârdășie, dar poate avea și efecte benefice, în sensul că fiecare parte poate elimina excesele dictatoriale ale partenerului. Astfel PSD va fi obligat să renunțe la niște măsuri extrem de populiste, dar profund dăunătoare economiei țării, iar PNL va trebui să o lase mai moale cu austeritatea și cu cedarea domeniilor strategice care ne-au mai rămas către Germania, Austria, Olanda sau alte țări clientelare Germaniei. Vrem, nu vrem, era singura soluție pe termen scurt, iar noi va trebui să înghițim laudele PSD și PNL, care, cică, au lăsat lupta politică pentru a salva România din impas. Nu ne obligă nimeni să-i credem, dar trebuie să-i acceptăm, pentru că suntem strânși cu ușa.

Nu ne rămâne decât să sperăm că se vor feri de punerea bocancului pe grumazul românului, nu din dragoste pentru români, ci din calcul politic!

Simion Todoca  

  1. Cand publici nu mai consuma lichide

    Raspunde
  2. PNL-PSD = COALIȚIA HOȚIEI
    PSD=SUBDEZVOLTAREA ROMÂNIEI
    TRIST

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.