În spatele cortinei. The final countdown pentru Falcă, episodul 2: Cine îl (mai) iubește

În spatele cortinei. The final countdown pentru Falcă, episodul 2: Cine îl (mai) iubește

Spuneam, în primul episod, că Falcă, după toat semnele și ținând cont de circumstanțe, are șanse infinitetzimale să mai câștige președinția organizației județene a PNL.

Cu toate acestea, atunci când este vorba despre Falcă nimic nu este imposibil. Să ne aducem aminte: Conferință Județeană a PDL Arad, pentru funcția de președinte candidând Nicolae Ioțcu și Gheorghe Falcă. Absolut nimeni nu îi dădea vreo șansă lui Falcă, având în vedere că Ioțcu era sprijinit de către Gheorghe Seculici, Dumnezeul PD Arad, plus atotputernicul Vasile Blaga, prezent pe post de supervizor. Cu toate acestea, Falcă a câștigat, umilindu-i pur și simplu pe barosanii partidului. După anunțarea rezultatului, știți ce a declarat învingătorul? Uluitor: „Știu că nu sunt iubit în partid!” Am pus între ghilimele pentru că este un citat exact, restul fiind doar un rezumat al continuării declarației lui Falcă. În esență, spunea că se va face iubit, pentru că va duce partidul, respectiv organizația județeană, sus de tot. Chiar a reușit acest lucru, dar performanțele nu au dus la creșterea numărului celor care îl iubesc, ci, dimpotrivă, la scăderea acestui număr. Așadar, cine îl mai iubește astăzi pe Falcă? Evident, cei care au primit de la el diferite funcții și sinecuri, dar aceștia sunt mult mai puțini decât cei scoși pe tușă, margializați, sacrificați pe altarul puterii lui Falcă.

Fără discuție, Aradul nu avut niciodată un politician de talia lui Falcă, dar acum a ajuns funia la par, oamenii căzuți în extaz au realizat că Falcă a fost doar un politician și nu un om politic, a făcut totul doar pentru el, nu pentru partid sau pentru oamenii partidului. Mă opresc aici, dar asta nu înseamnă că e gata. Dacă îl cunosc pe Falcă, nu m-ar mira să nu mai candideze. Ce va câștiga din asta? În episodul următor.

Simion Todoca

  1. Noțiunea de politician are conotații pozitive. Un astfel de om este ridicat de societate pentru a o sluji instituțional. Doar spre binele sau spre bunăstarea oamenilor. Pentru subiectul tău noțiunea mai apropiată este aceea de politruc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.