În spatele cortinei. The final countdown pentru Falcă. Episodul 4: Dar Cristina, Neluțu Cristina, cât costă?

În spatele cortinei. The final countdown pentru Falcă. Episodul 4: Dar Cristina, Neluțu Cristina, cât costă?

Spuneam, în episodul 3, că Iustin Cionca ar avea cele mai mari șanse să fie urmașul lui Falcă la conducerea PNL Arad, aceasta fiind singura soluție de evitare a unui război intern vizibil pentru membrii de rând, cei care votează.

Impresia de unitate ar rămâne în ochii lumii, inclusiv cu iluzia că Falcă se sacrifică pentru binele partidului. Beneficiile ar fi atât pentru partid cât și pentru Falcă, în timp ce un război pe contre ar fi catastrofal.

De ce nu l-am introdus în ecuație pe Neluțu Cristina? Sunt convins că acesta ar fi capabil să lupte cu Falcă, într-o finală județeană, dar sunt la fel de convins că senatorul ar pierde dacă s-ar confrunta cu Cionca sau orice alt candidat al fostului PDL, desemnat de către Falcă. Oricât de simpatizat este Neluțu Cristina, toți cei din fostul PDL s-ar coaliza împotriva lui. Mai ales primarii, conduși, așa cum spuneam, de către Iustin Cionca. Rezultă, fără dubiu, că Neluțu Cristina nu va candida, ci va prefera să-și betoneze o nouă candidatură pentru pentru Parlament. Presimt că va dori un mandat de deputat, alături de Sergiu Bîlcea, cel pe care l-a lansat în politică. Marele avantaj al lui Neluțu Cristina este acela că nu are dușmani, așa că poate înclina balanța după bunul plac. Condiția este una singură: betonarea locului eligibil pentru Parlament, indiferent cine câștigă președinția PNL Arad.

Atât, deocamdată. Să vedem!

Simion Todoca

  1. Nu stiu cat costa dar face mult!

    Raspunde
  2. D-nule senator Cristina, atentie marita la Balcea si Gianinoasa , se lauda prin targ ca te au la mana!

    Raspunde
  3. nu mai exista PNListi vechi in pnlul manjit actual, sunt toti portocalii. Dar stati ca in cel mult 1 an iar vor iesii oamenii pe strazi si ii vor alunga ca pe PDListi, cu furci, topoare si coase. Oameni buni, nu va mai lasati mintiti de Falca, Cionca si toti se azi spun ca reprezinta liberalismul manjit , cel cu pensiile taiate, salariile injumatatite

    Raspunde
  4. S-au scurs mulți ani de când nu mai contează numele unora sau altora. Deja vorbim în termenii nulității absolute. Căreia îi putem alege orice nume dorim.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.