„În spatele ușilor închise” revine cu un nou tur inedit: „Aradul Masonic”

„În spatele ușilor închise” revine cu un nou tur inedit: „Aradul Masonic”

Asociația „Turism Alternativ” prin proiectul „Arad Free Tours” pregătește pentru ziua de duminică, 24 septembrie, un tur enigmatic și misterios cu un invitat surpriză.

„Masoneria este o societate discretă sinonimă cu misticismul. Conform definiției, masoneria este un ordin inițiatic ai cărui membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale, prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Dao de Jing, Vedele hinduse, Tripitaka budiste, sau alte scrieri considerate sacre) și, în majoritatea ramificațiilor, prin credința într-o «Putere Supremă» spusă «Mare Arhitect al Universului». Mai pe scurt, masoneria este cea mai mare organizație caritabilă fraternă și o fraternitate dedicată dezvoltării spirituale de sine a inițiatului. Dacă vrei să afli ce este masoneria? Ce sunt francmasonii? Cine sunt masonii? Ce fac masonii la întâlniri? Care sunt semnele masonice? Care sunt simbolurile masonice? Gradele masonice? Istoria masoneriei și multe alte detalii puteți afla în turul nostru care începe în față la Biblioteca Județeană și continuă cu strada Octavian Goga, Piața Avram Iancu, Piața Romană și se termină, unde altundeva decât la Templul Masonic, unde o să și intrăm. Bineînțeles că vom avea și un invitat surpriză ca de obicei! Participarea la eveniment este gratuită, iar turul va începe la ora 18 ca de obicei. Punctul de întâlnire este  în față la Biblioteca Județeană «A.D. Xenopol», str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4 și nu este nevoie de rezervare., precizează reprezntanții Asociației „Turism Alternativ”

Linkul evenimentului: https://fb.me/e/6auw4ulY0

„Află poveștile orașului”

Asociația „Turism Alternativ”, prin proiectul „Arad Free Tours”, a revenit cu al patrulea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atât localnicilor, cât și turiștilor care vizitează orașul. Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale urbei.

„Și anul acesta încercăm să aflăm povești inedite despre clădiri pe lângă care trecem zi de zi, în care poate că pășim cu diferite ocazii. Doar că la tururile din cadrul proiectului Turist la tine acasă de anul acesta vom trece pragurile ușilor care de obicei stau închise. Alături de ghizii «Arad Free Tours» vor fi și invitați surpriză, care își desfășoară activitatea în clădirile sau instituțiile pe care le vom vizita. Aceștia ne vor spune povești pe care doar ei le știu, din locurile în care publicul nu are ocazia să intre în mod obișnuit”, spun cei de la Asociația Turism Alternativ.

Zece ani de pasiune pentru Arad

Din 2013, voluntarii „Arad Free Tours” promovează orașul și județul Arad în rândul turiștilor care vizitează această zonă, prin organizarea de tururi ghidate gratuit. „Tot de 10 ani și tot din pasiune pentru Arad, proiectul nostru promovează valorile culturale și istoria orașului atât turiștilor cât și arădenilor, fie prin ateliere și activități cu cei mici, fie prin tururi tematice organizate periodic dar și la cerere. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!”, adaugă cei de la Turism Alternativ.

Sursa foto: Asociația Turism Alternativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.