Încă două ZILE LIBERE pentru bugetari, începând din 2017

Încă două ZILE LIBERE pentru bugetari, începând din 2017

Parlamentarii își doresc ca salariații români să se bucure de două zile libere în plus. Astfel, potrivit unei propuneri legislative zilele de 24 ianuarie și 1 iunie ar putea fi incluse pe lista liberelor legale.

În Parlament se află, în proces de legiferare, două propuneri care vizează introducerea celor două zile nelucrătoare de sărbătoare legală. Prima dintre ele și, totodată, cea cu șanse mari de a deveni lege face referire la data 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

În momentul de față, 24 ianuarie este, în mod oficial, doar sărbătoare națională, așa cum se arată în Legea nr. 171/2014, aceasta fiind celebrată la nivelul întregii țări din anul 2015. Cu această ocazie, autoritățile administrației publice centrale și locale pot să organizeze și/sau să sprijine manifestări cultural-artistice dedicate Unirii Principatelor Române, însă angajații trebuie să lucreze. Unirea Moldovei cu Țara Românească a avut loc la data de 24 ianuarie 1859, aceasta fiind cunoscută și sub denumirea de „Mica Unire”.

Pentru a intra în vigoare, propunerea legislativă trebuie să fie adoptată de Camera Deputaților, promulgată prin decret prezidențial și publicată în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.