Încă o CENTURĂ pentru municipiul Arad! Unde va fi construită şi cu ce costuri

Încă o CENTURĂ pentru municipiul Arad! Unde va fi construită şi cu ce costuri

Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa extraordinară de astăzi, indicatorii tehnico – economici pentru un proiect de anvergură, foarte important pentru judeţ şi municipiu: Centura de Est a Aradului.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, consideră că realizarea Centurii de Est, care va închide astfel inelul de centură al municipiului, va fi cea mai importantă investiţie de infrastructură din judeţ.

Lucrarea se realizează din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional iar termenul de depunere a documentaţiei este 2 iulie. Ea presupune construirea unui nou pod peste Mureş şi a unui pasaj peste calea ferată în zona Vladimirescu – Fântânele.

Valoarea totală estimată a investiţiei este de 212.008.073,06 lei inclusiv TVA, tronsonul având o lungime de 11 kilometri.

 „Este un proiect de amploare, care face parte din strategia Consiliului Judeţean de îmbunătăţire a reţelei de drumuri judeţene şi creşterea calităţii şi siguranţei traficului rutier. Legăm cele două maluri ale Mureşului, scoatem traficul greu din municipiu, facem joncţiunea directă între două drumuri naţionale: Deva – Arad, respectiv Timişoara – Arad. Tronsonul pe care dorim să-l modernizăm înseamnă de fapt un drum adecvat standardelor actuale, care va avea o lungime de 11 kilometri, un pod peste Mureş, cinci sensuri giratorii, o trecere de cale ferată, piste de biciclişti, staţii de autobuz, iluminare publică. Practic legăm cu încă un pod cele două maluri ale Mureşului. Pe plan economic, acest proiect mai înseamnă şi oportunitatea de a atrage investitori, de a creşte nivelul de trai, în special pe malul stâng al Mureşului, zona Frumuşeni – Fântânele”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

„Practic, vom «închide» inelul de centură al municipiului Arad, vom scoate traficul de tranzit din municipiu, iar principalele beneficii directe ale arădenilor vor fi fluidizarea traficului, implicit scurtarea timpului de deplasare, dar şi scăderea poluării şi creşterea confortului urban”, a declarat, la rândul său, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.