Mai multe articole din rubrica "" ↑

Încă o sărbătoare legalizată

Încă o sărbătoare legalizată

Lista sărbătorilor legale ar putea fi completată anul acesta, depuțatii au pe ordinea de zi un proiect de act normativ care stabilește ca 24 ianuarie să fie sărbătoare legala. Propunerea a primit deja mai multe avize favorabile de la comisiile parlamentare, un pas important spre aplicare fiind votul deputaților, ce ar putea fi dat cât de curând.

Lista celor 12 zile nelucrătoare, prevăzute în prezent de Codul muncii, ar putea fi completată în acest an, pentru că, pe ordinea de zi a deputaților se află un proiect de act normativ care stabilește ziua de 24 ianuarie ca sărbătoare legală.

Inițiativa este propusă spre adoptare, raportul final fiind întocmit de Comisia pentru muncă, care a avizat favorabil reglementarea. Mai mult, Comisia a propus și un amendament, care stipulează următoarele: “Se declara ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, ca zi de sărbătoare națională”.

Propunerea legislativă prevede, de asemenea, obligația autorităților administrației publice centrale și locale de a organiza manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

Documentul a fost adoptat de Senat în ședința din 2 iunie 2014 și de atunci a primit avize favorabile de la toate comisiile parlamentare sesizate, printre care Comisia pentru cultură și Comisia pentru munca, precum și de la Guvern și Consiliul Legislativ.

Totusi, pentru ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată liberă, mai trebuie și votul Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.