Încă patru CLĂDIRI IMPORTANTE din Arad vor fi iluminate arhitectural! Care sunt acestea și cum vor arăta

Încă patru CLĂDIRI IMPORTANTE din Arad vor fi iluminate arhitectural! Care sunt acestea și cum vor arăta

Patru clădiri reprezentative din municipiul Arad vor fi iluminate arhitectural. Este vorba despre clădirile Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiului Economic şi Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”. Alegerea acestor edificii nu este deloc întâmplătoare, informează Primăria.

Noi am finalizat studiile de fezabilitate, le aprobăm acum, iar în momentul în care avem constructorul pentru reabilitarea lor, dăm drumul şi la iluminat. Acum avem constructor pentru Colegiul Preparandia, începem cu el. Anul viitor, vom avea constructor pentru Ghiba Birta şi pentru Economic, continuăm cu cele două şi evident vom prezenta şi Arhiepiscopiei Aradului soluţia experţilor pentru Catedrala ortodoxă, a afirmat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul unei conferințe de presă.

„Realizarea iluminatului arhitectural are drept scop punerea în evidență a monumentelor de artă si istorice (clădiri vechi cu arhitectură deosebită), a construcțiilor reprezentative“, se menționează în proiectul de hotărâre, care se va afla pe masa aleşilor locali la şedinţa de Consiliu Local Municipal de vineri, 29 septembrie.

Prima clădire din municipiul Arad iluminată arhitectural a fost Palatal Administrativ. Se întâmpla acum un deceniu când pentru a ilumina artistic faţada principală a Primăriei s-au folosit nu mai puţin de 108 aparate de iluminat de tip proiectoare, 6 felinare, 86 aparate tip baghetă cu LED-uri, 2 aparate tip proiector cu LED-uri. Cu o investiţie în valoare de 40.000 de euro s-a reuşit atunci punerea în evidenţă a arhitecturii grandioase a clădirii. În anii următori au fost puse în valoare prin iluminat artistic: Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Catedrala Romano-Catolică, Biserica Lutherană (Roşie), Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Palatul Justiţiei şi  Podul Traian.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.