Incendiu la Astra Vagoane. De la ce a izbucnit focul

Incendiu la Astra Vagoane. De la ce a izbucnit focul

Incendiul izbucnit marți seara la clădirea de birouri a companiei Astra Vagoane a fost stins de pompieri în aproximativ o oră, fiind stabilită și cauza izbucnirii focului.

Pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit marți seara, în jurul orei 21.20, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit în incinta unei clădiri de birouri a companiei Astra Vagoane.

Incendiul s-a manifestat la nivelul vestiarului clădirii, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, cu degajări de fum. Concomitent cu acțiunea de stingere s-a acționat și pentru ventilarea încăperii. Nu au fost înregistrate victime, personalul societății comerciale, 40 de persoane, s-a autoevacuat în condiții de siguranță.  De asemenea, alți 13 angajați care se aflau în alt corp al clădirii, au părăsit incinta.

„Incendiul a fost stins în limitele găsite, la ora 22.30, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, generat de modificare poziției normale a mijloacelor de încălzire. În speță, un panou radiant amplasat pe tavanul încăperii s-a desprins căzând pe un corp de mobilă din lemn, generând astfel incendiul”, declară Ruxandra Klein, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.