UPDATE/ Incendiu la o firmă din Șofronea. O persoană a fost transportată la spital (VIDEO)

UPDATE/ Incendiu la o firmă din Șofronea. O persoană a fost transportată la spital (VIDEO)

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineața, la instalația de exhaustare a unei societăți comerciale din localitatea Șofronea.

Pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi, o autospecială de primă intervenție și comandă și două ambulanțe SMURD, dintre care una Terapie Intensivă Mobilă

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul sistemului de exhaustare, cu degajări de fum. Echipajul medical SMURD a acordat îngrijiri medicale unei victime care prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare, aceasta fiind conștientă și cooperantă.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare.

UPDATE/ „În această dimineață, în jurul orei 8.45, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la sistemul de exhaustare din cadrul unei societăți comerciale ce are drept obiect de activitate prelucrarea lemnului, în localitatea Șofronea. Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțimi, o autospecială de primă intervenție și comandă și două ambulanțe SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, în interiorul sistemului de exhaustare, cu posibilitate de propagare la halele de producție aflate în imediata proximitate. După o intervenție de aproximativ 4 ore, îngreunată de prezența materialelor combustibile (rumeguș) din interiorul sistemului, incendiul a fost lichidat. În urma acestuia au ars filtrele din interior, motoarele angrenate în sistemul de exhaustare și rumeguș. Halele de producție au fost salvate. Echipajul medical SMURD a acordat îngrijiri medicale unei victime care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, aceasta fiind ulterior transportată la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteile mecanice produse de un utilaj al sistemului de exhaustare.”, a declarat Ruxandra Klein, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Sursa foto/video: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.