Incendiul izbucnit la blocul din Vlaicu, provocat de o țigară

Incendiul izbucnit la blocul din Vlaicu, provocat de o țigară

Un rest de ţigară aprinsă aruncat la întâmplare a provocat incendiul izbucnit marți după-masa într-un bloc din cartierul Aurel Vlaicu.

În această după-amiază, în jurul orei 15, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la ghena pentru deșeuri menajere, amplasată în interiorul scării unui bloc de 10 etaje din municipiul Arad, de pe strada Predeal din cartierul Aurel Vlaicu.

„Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad: două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru salvare la înălțimi și două echipaje SMURD, încadrate cu 17 subofițeri, un maistru militar și un ofițer. În sprijinul forțelor au intervenit și mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul ghenei pentru deșeuri, cu degajari de fum la nivelul scării blocului, până la etajul superior”, precizează Ruxandra Klein, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în interiorul scării de bloc și în apartamente. Astfel, au fost evacuate în siguranță 22 de persoane, dintre care doi minori care prezentau simptome ușoare de intoxicare cu fum.

Cei doi minori au fost transportați la spital de echipajele medicale.

Incendiul a fost localizat și lichidat prompt, în limitele găsite, în aproximativ o oră. În urma incendiului au fost afectate de fum apartamentele situate la nivelele superioare.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului fumatul. Mai exact, o țigară aruncată în toboganul ghenei pentru deșeuri a condus la producerea incendiului.

Foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.