Încep lucrările la un drum spre o importantă destinație turistică din județul Arad

Încep lucrările la un drum spre o importantă destinație turistică din județul Arad

Președintele Consiliului Județean Arad (CJA), Iustin Cionca, a dat ordinul de începere a lucrărilor pe drumul Mâsca – Măderat – Arăneag.

Anul nou a început în forță la Consiliul Județean Arad! Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a dat ordinul de începere a lucrărilor pe drumul județean Mâsca – Măderat – Arăneag. Lucrările vor începe luni, 9 ianuarie. Drumul are lungimea de 11,6 km. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 36 de milioane de lei, iar termenul de execuție este de 22 de luni.

Drumul are o importanță strategică în contextul punerii în valoare a zonei de agrement de la Căsoaia, unde Consiliul Județean Arad va aplica pentru un proiect de finanțare în valoare de 3 milioane de euro prin Programul Regional Vest. Consiliul Județean va construi la Căsoaia un observator în Parcul de sculptură, 8 pavilioane în tabără, o nouă clădire administrativă, teren de tiroliană și exatlon, se va amenaja parcul și locuri noi de parcare. De asemenea, vor avea loc lucrări de protecție/apărări de maluri și versanți.

,,Profităm de vremea bună care permite organizarea de șantier. Chiar dacă temperaturile vor scădea în perioada următoare, constructorul va putea începe săpăturile pentru că ele nu depind de fluctuațiile de temperatură de afară. Am dispus să începem lucrările cât mai rapid ca ele să și poată avansa repede, fiindcă mii de oameni care folosesc acest drum așteaptă de prea mult timp modernizarea sa. Se va conecta cu drumul Arad-Șiria-Pâncota-Buteni și va lega zona de agrement Căsoaia, pe de o parte de municipiul Arad, pe de altă parte de stațiunea Moneasa, cu un drum accesibil. Știu că sunt câteva probleme pe șantierul drumului județean Pâncota-Buteni, dar ele vor fi decontate și reparate de către constructor pe cheltuiala sa și nu vor afecta sub nicio formă calitatea lucrării pe ruta Mâsca-Măderat-Arăneag”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

  1. O fi bun si asta, ca renumitul si mult laudatul Maderat – Tarnova, care a inceput deja de cativa ani buni, inca nu e gata. De fapt, se pare ca nici nu o sa fie gata vreodata, ba mai mult, in curand va fi gata-praf, ca din nou e plin de reparatii si in continuare are zone cu hopuri, fara stratul doi, exact in curba ( oare e mai bine asa, in curba sa te trezesti cu cativa metri denivelare pe toata latimea drumului ? ) Cu adevarat bun ar fi drumul care traverseaza de la Moneasa, peste munte, pana in Bihor. Ala ar fi un drum cu adevarat util spre zone turistice cautate. Dar, de zeci de ani ii doare pe toti in cot.

    Raspunde
  2. „Drumul are o importanță strategică în contextul punerii în valoare a zonei de agrement de la Căsoaia”

    Ce ne mai place sa facem declaratii ultrapompoase.

    Va da-ti seama, biata zona Casoaia a ramas marginalizata pana acum pentru ca nu a avut nimeni cum sa ajunga la ea. Toti aradenii au vrut de zeci de ani sa ajunga acolo dar nu au avut cum. Oare stie Consiliul Judetean Arad ca mai exista un drum, chiar foarte bun pana la Araneag ? Alo, aude cineva ? Drumul e prin Tarnova, care nu e pe cealata emisfera a pamantului ci doar la cativa km de Maderat, cam la 4-5 minute de mers. Mai bine a-ti fi rezolvat drumul prin Tarnova, ca din centru pana la acel drum foarte bun spre Araneag, drumul e praf….prin localitate. Aia va place oare ? Un drum impecabil pana in Araneag, tras puternic in jos de un drum catastrofal prin Tarnova. Aaaa, ca ar trebui reparat si drumul din Maderat spre Araneag, e alta poveste, dar de aici pana sa-l declari drum strategic, de importanta covarsitoare pentru a ajunge acolo e cale lunga. Asa suna de parca a-ti fi spus ca Araneagul era complet inaccesibil pana acum, asa suna declaratia voastra.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.