ÎNCEPE ȘCOALA! Mii de clădiri școlare din ţară, FĂRĂ AVIZE şi autorizaţii de funcţionare

ÎNCEPE ȘCOALA! Mii de clădiri școlare din ţară, FĂRĂ AVIZE şi autorizaţii de funcţionare

Elevii vor merge, începând de luni, la școală, chiar dacă peste 4.000 de clădiri școlare din întreaga ţară nu au încă aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi autorizaţie de sănătate de la direcţiile de sănătate publice.

În ajunul începutului noului an şcolar, 4.221 de clădiri care funcţionează ca unități de învăţământ nu au autorizaţie sanitară şi nici aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), deşi au nevoie de acestea pentru a funcţiona în condiţii de siguranţă.

Tot la nivel naţional, un număr de 20.710 clădiri nu au aceste avize şi autorizaţii, însă nu toate le necesită, aici fiind implicaţi mai mulţi factori, cum ar fi anul de construcţie, reabilitarea/renovare a acestora. Datele comunicate de Ministerul Educaţiei mai arată că, în România, funcţionează 18.746 de instituţii de învăţământ cu personalitate juridică, care operează în 26.733 de clădiri.

În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ din Capitală, în jur de 500 de şcoli au probleme cu avizele ISU.

Reprezentanții Inspectoratelor Școlare susțin că procesul este mai dificil pentru că presupune ajutorul autorităţilor locale în executarea unor expertize.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.