ÎNCEPE ȘCOALA! Mii de clădiri școlare din ţară, FĂRĂ AVIZE şi autorizaţii de funcţionare. Situația în județul Arad!

ÎNCEPE ȘCOALA! Mii de clădiri școlare din ţară, FĂRĂ AVIZE şi autorizaţii de funcţionare. Situația în județul Arad!

Elevii merg de luni la școală, chiar dacă foarte multe clădiri școlare din întreaga ţară nu au încă aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi autorizaţie de sănătate de la direcţiile de sănătate publice.

În ajunul începutului noului an şcolar, 4.221 de clădiri care funcţionează ca unități de învăţământ nu au autorizaţie sanitară şi nici aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), deşi au nevoie de acestea pentru a funcţiona în condiţii de siguranţă.

Tot la nivel naţional, un număr de 20.710 clădiri nu au aceste avize şi autorizaţii, însă, nu toate le necesită, aici fiind implicaţi mai mulţi factori, cum ar fi anul de construcţie, reabilitarea/renovare a acestora.

În urma finalizării centralizării datelor referitoare la autorizațiile PSI pentru unitățile de învățământ din județul Arad, situația statistică arată că din cele 141 de unități școlare cu personalitate juridică, 64 (reprezentând un procent de 45%), dețin autorizație PSI, în vreme ce alte 77 de unități școlare nu au obținut-o până în acest moment.

Din totalul de 209 clădiri care au nevoie de autorizația PSI, pentru 154 (reprezentând un procent de 73%) aceasta a fost obținută, rămânând un număr de 55 de clădiri pentru care urmează să se facă demersurile necesare obținerii avizului PSI.

La nivelul județului Arad, din cele 668 de clădiri existente, 459 nu necesită autorizație PSI.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.