A încercat să treacă VAMA cu documentele altei persoane. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră arădeni

A încercat să treacă VAMA cu documentele altei persoane. Ce au descoperit poliţiştii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din Albania, care a încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de un document de identitate românesc, aparținând altei persoane. 

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat, în data de 04.05.2017, în jurul orei 17.00, pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, un bărbat care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate românească.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră  au stabilit că persoana în cauză este cetăţeanul albanez Arjan H., în vârstă de 25 ani, care a intrat legal în România. Tânărul a declarat că a obținut documentul prezentat la control de la o persoană necunoscută , contra sumei de 200 euro, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei și a recurs la această metodă pentru că nu deținea o viză valabilă care să îi permită să călătorească în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit acesteia actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.