Mai multe articole din rubrica "" ↑

ÎNCHISOARE pentru patronii care NU-ȘI RESPECTĂ ANGAJAȚII

ÎNCHISOARE pentru patronii care NU-ȘI RESPECTĂ ANGAJAȚII

În România, unii patroni se comportă ca pe moșie, așa încât, oficialii s-au gândit să le vină de hac celor care nu respectă legea.

Ministerul Finanțelor vrea ca patronii care nu plătesc la timp impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă pentru angajaţii lor să fie urmăriţi penal şi chiar să înfunde puşcăria.

Iniţial, Legea nr. 241/2005 privind combaterea evaziunii prevedea că este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 6 ani reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Anul trecut, prevederea a fost declarată neconstituţională şi eliminată, pentru că legea nu definea noţiunea de „impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”. Acum, însă, noţiunea este definită în Codul Fiscal intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Astfel, Ministerul Finanţelor vrea să modifice iarăşi legea pentru ca neplata impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursa să fie considerată infracţiune, potrivit unor surse din instituţie citate de Profit.ro.

Sursa: Antena3.ro

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.