Incidente GRAVE în estul țării: Cel puțin șapte militari români au MURIT în misiune (VIDEO)

Incidente GRAVE în estul țării: Cel puțin șapte militari români au MURIT în misiune (VIDEO)

Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața, aseară, în Dobrogea, unde un avion MIG 21 LanceR și un elicopter Puma, ambele aparținând forțelor armate române, s-au prăbușit din cauze care fac obiectul unei cercetări declanșate de autorități.

Inițial, a dispărut de pe radare MIG-ul, despre al căruit pilot nu se știe încă dacă a murit sau a reușit să se catapulteze. În căutarea lui a plecat un echipaj militar la bordul unui elicopter IAR-330 Puma, dar și acesta s-a prăbușit. Toate cele șapte persoane aflate la bordul elicopterului și-au pierdut viața.

„Miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.
Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.
Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.
Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.
Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile”
, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Cel mai probabil, cele două aparate de zbor s-au prăbușit din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.