INCREDIBIL: Tăriceanu iniţiază cea de a treia SUSPENDARE a lui Traian Băsescu!

INCREDIBIL: Tăriceanu iniţiază cea de a treia SUSPENDARE a lui Traian Băsescu!

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că demarează a treia SUSPENDARE din funcție a preşedintelui Traian Băsescu. Miza e uriaşă: cazul unei reușite, Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, urmează să-i ia locul lui Băsescu înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale!

Călin Popescu Tăriceanu a realizat deja rechizitoriul la adresa lui Traian Băsescu, pe care vrea să-l demită prin referendum chiar în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale, pe 2 noiembrie 2014, adică cu o lună înainte ca președintelui să i se încheie mandatul.

„Având ca bază probatorie nenumăratele încălcări ale prevederilor constituționale puse în operă de Președintele României în anii 2013 și 2014, propun inițierea procedurii constituționale de suspendare și demitere a Președintelui României, având următorul calendar: suspendarea de către Parlament a Președintelui României în preajma datei de 23 septembrie și organizarea Referendumului de demitere a Președintelui României pe data de 2 noiembrie, aceeași zi în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Coincidența datei primului tur al alegerilor prezidențiale cu Referendumul de demitere al Președintelui României va crea premise favorabile îndeplinirii cvorumului legal de 50%+1”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Printre acuze se regăsesc declarația Parlamentului prin care i se cerea demisia lui Băsescu pentru implicarea fratelui său, Mircea Băsescu, în scandalul Bercea Mondial, întâlnirea liderilor PMP cu președintele Băsescu sau presupusa încercare a președintelui de a schimba desemnarea Corinei Crețu pe postul de comisar european cu Dacian Cioloș.

Preşedinte al Senatului, Tăriceanu spune că – în cazul reuşitei referendumului – nu vrea să fie el președintele interimar al României, ci îi va ceda poziția lui Valeriu Zgonea (PSD), preşedintele Camerei Deputaților.

  1. Total tampit !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.