INCREDIBIL! Toţi ar trebui să vadă asta! Pădurea din mijlocul Aradului despre care habar nu aveai! (GALERIE FOTO)

INCREDIBIL! Toţi ar trebui să vadă asta! Pădurea din mijlocul Aradului despre care habar nu aveai! (GALERIE FOTO)

Mii de arădeni trec zilnic pe lângă ea. Nu ştiu de existenţa ei, pentru că n-au avut curiozitatea să arunce o privire dincolo de gard. Noi am avut.

Mii de arădeni trec zilnic pe lângă ea. Nu-i ştiu de existenţă, pentru că n-au avut curiozitatea să arunce o privire dincolo de gard. Noi am avut.

E o pădure tânără, răsărită pe un teren unde altă dată lemnul era tăiat, i se dădea o altă formă decât cea naturală, era tratat, vopsit, lăcuit şi ajungea în sufrageriile şi dormitoarele noastre în chip de mobilă. Ceea ce se întâmplă acum în locul respectiv e, dacă vreţi, o răzbunare.

N-a fost nevoie decât de câţiva ani, scurşi fără intervenţia omului, pentru ca frumuseţea naturii să recucerească un teren pe care până nu demult erau clădiri din beton, birouri şi hale de producţie, drumuri asfaltate. Acum, nu mai sunt, pentru că au fost dărâmate, în locul lor urmând să fie construit – se putea altfel? – un mall. AFI Palace se va numi, dar construirea sa întârzie.

Între timp, pe terenul fostei fabrici IMAR a răsărit o pădure tânără, de salcâm, plop, salcie etc., la umbra căreia viaţa triumfă aşa cum a făcut-o din vremuri imemoriale. Fazanii şi iepurii au luat locul câinilor de pază ai fostei fabrici. Sălbăticia e la ea acasă. Străbătând poeniţele şi urcând micul deal (există inclusiv aşa ceva!) împădurit cu salcâmi ai impresia că eşti oriune, la pădure, numai în mijlocul Aradului, nu!

Motiv pentru noi să demarăm o campanie şi să propunem municipalităţii achiziţionarea terenului respectiv şi transformarea lui într-un mare parc al Aradului. Poate, aşa, mamele nu-şi vor mai plimba copiii prin cimitirul de la UTA. Poate, aşa, vor ajunge şi amatorii de sport din cel mai mare cartier al Aradului să nu mai facă jogging printre morminte. Poate, aşa, administraţia îşi va răscumpăra din greşeala pe care a făcut-o, de exemplu, la Pădurice, unde suprafaţa împădurită a fost diminuată considerabil, pentru a face loc unor construcţii.

Sunt 9 hectare acolo, la fosta fabrică IMAR.

Natura însăşi (vezi foto) revendică acel loc!

UPDATE/ Intră AICI şi votează dacă vrei PARC în loc de MALL!

  1. LIKE LIKE LIKE!!!!!

    Raspunde
    • PARCA FRATII PADUREANU TREBUIA SA DEMAREZE LUCRARAILE, DAR DOAR AU VANDUST TOTO CE SE PUTEA SMANGLI DIN FOSTA FABRICA….CA NOROCUL NOSTRU, asaASA POATE PUTEM RECUPERA UN PIC AER CURAT, LOC DE AGREMENT NATURAL, CE TREBUIE SA FACEM PT. CA SA OCROTIM MINUNEAQ CE NI S-A MAI ACORDAT ODATA?

      Raspunde
      • ma intreb dac stie cineva cu ce bani vor sa vinda si dac vor pt ca terenul este privat dac cineva spune ca nu are unde sa mearga in Arad sa lerge sa se uite mai bine la stadioanele care arata inpecabile cu piste de alergat ca nu sint parcuri cite ar fi nevoie da sint de acord orasele sint inghesuite si toat lumea vrea dac se poate in curtea lui .Eu le dau o sugestie sa mearga in fiecare sfirsit de saptamina voluntari in paduri si sa curete .Aradenii nu au ajuns la maturitatea de a face curatenie in fata bloculuii ce sa vorbim de parcuri .Eu apreciez acest acest proiect si este bine venit atit cit nu criticam pe nimeni decit pe noi cei care traim aici .Am vazut in parcul Padurice ce fac acesti oameni civilizati mergeti sa vedeti arunca mizerii isi fac nevoile copii in parc este dezgustator si mai vorbim de ce ??????

        Raspunde
    • MA BUCUR NESPUS! SI VA DORESC SUCCES MULT PENTRU A REALIZA CEEA CE V-ATI PROPUS!

      Raspunde
    • Frumos..un parc ar fi minunat!!!!!!sunt PRO…..

      Raspunde
  2. Pe mine ma oripileaza sensgiratoriile de 18 miliarde pe care s-a uscat tot , desi au sisteme moderne de irigatie !

    Raspunde
  3. subscriu la cele din articol. faceti parc dlor consilieri locali si dle primar ca astea lipsesc

    Raspunde
  4. Felicitari celui care a facut aceasta postare ! Este adevarat am devenit ignoranti ,dar cine s-ar fi asteptat la asa o „minune!” Ideea unui parc este de apreciat ! Asa sa fie !

    Raspunde
  5. Natura e desteapta. :)….aradul are nevoie de un parc natural….nu de o jungla de beton..

    Raspunde
  6. Sa ingropam de vii hotii de la RAR care stau in fata padurii si jecmanesc oamenii saraci

    Raspunde
  7. Ideea de a fi parc acolo e cea mai buna idee ever.doar ca… nu trebuie demarata o campanie si propunerea lui pe Internet.Ca asa nu prea stie nimeni…eu propun sa facem un MARS ,sa se stranga oameni in fata la primarie cu pancarde si asa ..sa se puna presiune asupra celor de la conducere.Asa trebuie facut..nu doar pe internet ca nu o sa aveti nimic in schimb. Oricum ar fi foarte frumos un parc acolo… daca nu cumva o sa se faca o biserica…ca mna nici nu sunt in Arad atatea…! Deci in concluzie…unde trebuie si la ce ora sa mergem sa facem un MARS sau protest cu pancarde si asa sa vada lumea si sa stie toti! Nu doar INTERN-AUTII :)) VREM PARC IN LOC DE MALL!

    Raspunde
  8. Excelenta idee, ma gandeam la asta decand au abandonat lucrarile. Un parc ar fi minunat, dar nu exagerati cu amenajatul, ca si la Podgoria, prea multe banci, prea multe alei, nu prea mai e zona verde, decat asa mai bine lasati locul asa cum e, mai purifica un pic aerul. Cand treci pe acolo se simte o diferenta fata de restul strazii, aer mai curat 🙂

    Raspunde
  9. ideea cu parcul mi se pare excelenta. subscriu

    Raspunde
  10. o problema ar fi toti boschetarii de pe acolo si cei de la AFI (de la care ar trebui sa cumparati terenu) in rest tot ii ok. Ar prinde bine un parc cu aer curat, spor la treaba

    Raspunde
  11. Natura si-a spus cuvantul .Restul

    Raspunde
  12. atentie ca ar trebui alei de pamant ca si in strainatate nu borduri si granit pe care sa nu poti alerga ca iti sucesti picioarele!

    Raspunde
  13. Este o idee foarte buna de a se construi un parc in loc de mall..dar nu stiu cat la suta este in puterea primariei..daca acel pamant este proprietate privata..ca ma gandesc ca un investitor construieste un mall..nu primaria..pt ca sigur ar pretinde ca nu are bani..oricum..de apreciat articolul si chiar ar fi frumos un parc acolo 😉

    Raspunde
  14. O idee minunata .Sunt alaturi de voi !!

    Raspunde
  15. Da, demult tot urmaresc cum cresc acolo copacii, parcul este o idee excelenta si articolul care ne atrage atentia este si mai bun. Felicitari!

    Raspunde
  16. bvo. excelent articol, asteptam continuarea sa faceti campania ca noi aradenii va sustinem. felicitari pt initiativa ecologica de care dati dovada! va imbratisez!

    Raspunde
  17. Eu nu prea am curaj sa ma bucur, si nici sperante nu am in legatura cu acesta zona verde care ar fi extraordinar sa ramana tot verde, evident cu imbunatatiri, sa capete forma unui parc, a unei oaze verzi in mijlocul betoanelor, dar pana nu suntem in stare sa avem grija si sa intretinem acei cativa metri patrati care sunt in fata primariei, ce sa mai zic, in urma acelor casute a ramas buruiana, niste urme de bucsusi care pe vremuri erau intretinuti, chiar si flori erau printre ei. Aradul e orasul pietrelor cubice si a betoanelor. Noi stim sa tundem plopii in asa fel incat s au uscat, toate drumurile duc spre betoane!.

    Raspunde
  18. Eu propun sa se faca o petitie.sa adunam cat mai multe semnaturi.Aradul are nevoie de asa ceva.nu de mall’uri si mizerii de betoane.

    Raspunde
  19. Felicitari pentru idee. In ziua de azi natura e pe ultimul loc. In Arad sunt foarte putine zone verzi, curate si ingrijite bine. Din pacate cei care ne conduc sunt interesati doar de bani…Sincer, la cati bani au primit nu le pasa sa faca o zona verde pentru aradeni. Pacat ca la noi in oras nu se pune accentul pe locuri de recreere frumos amenajate. Nu exista o balta de pescuit, imprejmuita de copaci, ci doar lacuri cu un peisaj selenar.

    Raspunde
  20. sau broscarii cum e la padurice unde aproape ca nu mai e apa de atatea plante subacvatice

    Raspunde
  21. fosta fabrica imar rezervatie naturala !

    administratia locala si investitorii au o „mana de aur”. majoritatea aradenilor suntem de acord ca nu avem nevoie de inca un mall cu acleasi magazine, si aceleasi produse. Intrebarea care se pune este daca avem nevoie de un al doilea padurice cu bancute langa bancuta sau o locatie cu adevarat naturala in mijlocul orasului. Nu cumva ne fascineaza exact salbacitatea acelui loc, modul in care natura isi recucereste teritoriul (vezi Hermann Hesse – Orasul).

    Nu este nevoie sa punem mana de la mana sa strangem de niste bancute si fantani arteziene, beculete si sistem de irigatie, natura isi face treaba fara interventia noastra.

    Raspunde
  22. vin eu si fac blocuri, ca e mai rentabil..si naveti ce sa faceti

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.