INDEMNIZAȚIA socială pentru pensionari CREȘTE, începând de azi, de la 400 la 520 de lei

INDEMNIZAȚIA socială pentru pensionari CREȘTE, începând de azi, de la 400 la 520 de lei

Indemnizația socială pentru pensionari se majorează, din 1 martie 2017, de la 400 de lei la 520 lei,  ca măsură de reducere a sărăciei şi de îmbunătăţire a standardului de viaţă al populaţiei.

La nivel național sunt înregistrate 1.022.168 de persoane care urmează să beneficieze de indemnizația socială pentru pensionari.

Indemnizația socială se acordă din bugetul de stat ca diferență între plafonul social de 520 lei și nivelul pensiei cuvenite pe baza contributivității.

Această indemnizație nu reprezintă o categorie de pensie distinctă, de sine stătătoare, care să se acorde necondiţionat, ci este o limită de venit la care se ridică orice pensie stabilită pe baza contributivității, dacă este mai mică de plafonul respectiv.

Pentru a putea primi indemnizația socială, beneficiarul trebuie să fie pensionar al sistemului public de pensii din România, să aibă domiciliul în România, iar cuantumul însumatal veniturilor din pensii și din alte drepturi, stabilite și plătite prin casele teritoriale de pensii în baza unor legi speciale, trebuie să fie sub nivelul maxim legal al indemnizației sociale.

Foto: Arhivă

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.