Indemnizațiile pentru VETERANII DE RĂZBOI s-ar putea dubla: „O măsură cu toată dragostea şi respectul”

Indemnizațiile pentru VETERANII DE RĂZBOI s-ar putea dubla: „O măsură cu toată dragostea şi respectul”

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dușa, a anunţat miercuri, în mesajul difuzat cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, că iniţiativa prin care rentele veteranilor de război vor fi dublate „va fi adoptată chiar astăzi prin ordonanţă de urgenţă a guvernului”.

„Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne au propus o iniţiativă, care va fi adoptată chiar astăzi prin ordonanţa de urgenţă a guvernului, prin care rentele dumneavoastră să fie dublate. Este o măsură reparatorie, firească, pe care o luăm cu toată dragostea şi respectul pe care vi le purtăm. (…) Dincolo de vorbele frumoase, care au şi ele menirea lor, aceea de a vă mângâia sufletele greu încercate, dumneavoastră aveţi nevoie de sprijin concret, pe care vă asigur că nu vom ezita să vi-l asigurăm (…)”, le-a transmis ministrul Dușa veteranilor de război, în mesajul difuzat de MApN miercuri dimineaţa.

La rândul său, premierul Victor Ponta a salutat aceast demers în şedinţa de guvern.

„Mulţumesc ministrului Apărării şi ministrului de Finanţe care au fost de acord că astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, să aprobăm creşterea idemnizațiilor cu 75% pentru toţi veteranii. Oricum sunt indemnizaţii mici (…), dar am vrut să facem acest gest simbolic”, a declarat Victor Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.