INEDIT/ Fă pipi la duş ca să salvezi planeta!

INEDIT/ Fă pipi la duş ca să salvezi planeta!

Campania „Go with the flow”, inițiată de doi studenți britanici își propune să determine cât mai mulți tineri să urineze la duș, în scopul de a economisi apă și a salva planeta.

Ideea aparține studenţilor Debs Torr şi Chris Dobson, de la Universitatea East Anglia (UEA), din Norwich. Cei doi tineri susțin că dacă cei 15.000 de studenţi ai universităţii vor urina pentru prima oară în zi la duşul de dimineaţă, într-un an, ar putea „economisi suficientă apă pentru a umple de 26 de ori un bazin de înot de dimensiuni olimpice”.

Cei doi iniţiatori ai campaniei oferă vouchere cadou celor care se alătura proiectului. Participanţii trebuie să îşi ia, pe Facebook sau Twitter, angajamentul că vor respecta regulile campaniei: dimineaţă vor urina în duş, în loc să folosească toaleta.

„Am făcut calculele iar acest proiect ar putea avea un impact uriaş”, a precizat Chris Dobson.

Studenţii au adus în discuție și problemele de igienă, argumentând că nu există niciun risc nici măcar în dușurile comune, atât timp cât „apa curge”.

Conducerea Universității East Anglia (UEA) este dispusă să susţină ințiativa tinerilor şi încurajează orice campanie ecologică.

Foto: time.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.