Modificarea criteriilor şi metodologiei pentru evaluarea şi încadrarea copiilor cu dizabilităţi într-un grad de handicap a schimbat și formularele necesare întocmirii dosarului în vederea încadrării acestora, informează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad.
Noile formulare sunt postate pe site-ul DGASPC, se pot prelua de la sediul instituției de pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 14 şi vor fi, de asemenea, transmise primăriilor.
„Astfel, pentru cazurile copiilor cu dizabilități care au fost planificate în cursul lunii ianuarie 2017 sau care urmează să se prezinte pentru încadrare în grad de handicap la Serviciul de Evaluare Complexă Copii din cadrul DGASPC Arad și au completat vechile formulare, reprezentanții legali sunt rugați să refacă dosarul prin completarea noilor formulare”, informează Erika Stark, directorul DGASPC Arad.
Formularele care au suferit modificări sunt: fișa de evaluare psihologică, fișa medicală sintetică, fișa psihopedagogică (înlocuind traseul educațional) și anexa anchetei sociale – factori de mediu (document nou introdus). Formularele valabile sunt: certificatul medical tip A5 și ancheta socială.
Noile reglementări din Ordinul nr. 1306/1883/2015 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap şi a modalităţilor de aplicare a acestora au fost publicate în Monitorul Oficial.
Evaluarea copiilor cu dizabilităţi (din familie) se realizează direct, odată cu solicitarea părinţilor copilului sau a reprezentantului său legal exprimată în scris către Comisia pentru Protecţia Copilului Arad. Solicitarea părinţilor copilului sau a reprezentanţilor săi legali se referă la evaluarea complexă a copilului în scopul obţinerii unui certificat de încadrare a acestuia într-o categorie de persoane cu handicap. Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului analizează toate aspectele legate de caz și formulează propunerile privind încadrarea copilului cu dizabilităţi într-un grad de handicap.
Lasă un comentariu