Îngrijorare pe plan mondial: Vaccinul de la Pfizer ar provoca o boală rară a sângelui

Îngrijorare pe plan mondial: Vaccinul de la Pfizer ar provoca o boală rară a sângelui

Vaccinul anti-Coronavirus de la Pfizer a fost legat de un risc sporit de a dezvolta purpură trombotică trombocitopenică (TTP), o afecțiune rară a sângelui, potrivit cercetătorilor israelieni, anunță Realitatea TV care vorbește despre o îngrijorare pe plan mondial.

TTP este o boală autoimună care determină formarea de cheaguri de sânge în diferite organe ale corpului. Potrivit Institutului Național de Sănătate al Israelului, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creier, rinichi și inimă, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii au precizat că au găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacienților și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că bolnavii sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a apărut după o perioadă lungă de remisie.

Îngrijorarea a apărut după ce în Israel au fost depistate, într-o lună, atâtea cazuri de TTP câte se înregistrează de obicei într-un an.  

Cu toate acestea, cercetătorii israelieni sunt de părere că apariția cazurilor de TTP nu ar trebui în nici un caz să descurajeze oamenii în ceea ce privește vaccinarea.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.