Inițial erau BANI doar pentru BURSELE SOCIALE, acum Primăria anunță că sunt și pentru BURSELE DE MERIT

Inițial erau BANI doar pentru BURSELE SOCIALE, acum Primăria anunță că sunt și pentru BURSELE DE MERIT

Deși inițial doar bursele sociale pentru elevi au fost aprobate, deoarece Primăria anunța că nu sunt fonduri și pentru cele de merit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu noul viceprimar, Lazăr Faur, primarul Călin Bibarț a declarat că vor primi și elevii merituoși bursele.

Consiliul Local a aprobat în cadrul ședinței ordinare dind ata de 18 decembrie acordarea burselor de ajutor social și cuantumul acestora, în conformitate cu Hotărârea nr. 1064 din 4 decembrie 2020 a Guvernului României. În anul școlar 2020-2021, beneficiarii burselor sociale vor primi câte 60 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 100 lei/lună începând cu luna decembrie a acestui an.  2370 de burse de ajutor social vor fi acordate, ca răspuns la solicitările formulate de unitățile de învățământ.

„Ca toate UAT-urile aveam o alocare bugetară  pe care am aprobat-o în Consiliul Local. Ea cuprindea atât bursele sociale, cât și pe cele de merit. Noi aveam un cuantum de 60 de lei pentru bursele sociale. Recent Guvernul a stabilit ca toate UAT-urile să acorde burse sociale în cuantum de 100 de lei, fără a ne asigura și sursa financiară. Nu poți să nu respecți legea. Pentru a nu întârzia acordarea acestor burse, le aprobăm cu valoarea stabilită prin lege și în funcție de înțelegerea la care ajungem cu Guvernul, le acordăm și pe celelalte. Momentan avem buget pentru bursele sociale mărite şi le acordăm, a explicat atunci primarul Călin Bibarț.

Astăzi, edilul a anunțat că, în urma întâlnirii de Guvern de vineri, s-au alocat fonduri și pentru bursele de merit: „Oferim bursele de merit, studiu şi performanță! Mâine, după şedința CLM demarăm procedurile şi ne asigurăm că elevii primesc aceste fonduri bine meritate!”.

Cei de la PSD Arad spun că Csilla Aur, cadru didactic și consilier local social-democrat, a fost factorul determinant care a reușit să aducă această veste bună pentru elevii din școlile din municipiul Arad, aceasta ridicând problema respectivă și în cadrul ședinței de vineri.

Au fost stabilite și cuantumurile burselor pentru anul școlar în curs, astfel:

  • bursă de performanță: 90 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 120 lei/lună începând cu luna decembrie 2020;
  • bursă de merit: 80 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 110 lei/lună începând cu luna decembrie 2020;
  • Bursă de studiu: 70 lei/lună, pentru perioada septembrie-noiembrie 2020, respectiv 100 lei/lună începând cu luna decembrie 2020.
Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.