Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îşi deschide porţile cu ocazia Zilei Informării Preventive

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îşi deschide porţile cu ocazia Zilei Informării Preventive

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat şi în acest an iniţiativei derulate la nivel european, astfel că marţi 13 octombrie, în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării va fi marcată „Ziua Informării Preventive”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul” şi având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Marţi, 13 octombrie, între orele 11 – 13, sediul inspectoratului şi a subunităţilor de intervenţie din judeţ îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

Personalul inspecţiei de prevenire, în parteneriat cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pecica, va organiza un concurs cu tematică „situaţii de urgenţă” la cele 2 şcoli generale din oraş, un astfel de concurs fiind organizat şi în centrele comerciale din municipiu, alături de punctele de informare preventivă.

Serviciile voluntare pentru situaţii ce aparţin administraţiilor locale din judeţ participă la acest demers, informând populaţia despre măsurile minime de prevenire a unor situaţii de urgenţă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.