Inspectoratul Școlar Județean Arad, partener într-un proiect Erasmus + DIGITALIS de peste 28.000 de euro

Inspectoratul Școlar Județean Arad, partener într-un proiect Erasmus + DIGITALIS de peste 28.000 de euro

Inspectoratul Școlar Județean Arad este partener, alături de Kalys Solutions LTD din Cipru, FyG Consultores din Spania și Interactive 4D din Franța, în proiectul Erasmus+ ”DIGITAL Innovation for young Students DIGITALIS”, coordonat de Universitatea din Thessaly, Grecia.

La nivelul județului Arad sunt implicate 6 școli din județ și 11 școli din municipiul Arad, inclusiv 25 de cadre didactice: învățători/profesori din învățământul primar și profesori de limba engleză care predau la clase din învățământul primar.

Proiectul, care se derulează pe o perioadă de 2 ani, octombrie 2020 – octombrie 2022 , cu un buget de 28.745,00 EUR, se adresează elevilor din învățământul primar și are ca obiective: achiziția de abilități digitale și cultivarea unei gândiri deschise, creative pentru un grup țintă format din elevi de învățământ primar cu vârste între 8-12 ani; abilitarea cadrelor didactice pentru folosirea de instrumente inovative bazate pe tehnologie pentru dezvoltarea competențelor elevilor, inclusiv a competențelor digitale și îmbunătățirea competențelor cheie ale secolului XXI precum creativitatea, inovarea, munca în echipă, colaborarea, rezolvarea de probleme și gândirea critică.

De asemenea, proiectul urmărește să realizeze un cadru metodologic pentru elevii din învățământul primar, să elaboreze un curriculum și materiale auxiliare digitale, să dezvolte jocuri didactice (serious games) și să elaboreze o metodologie de implementare a resurselor de instruire.

Echipa internațională de proiect lucrează la jocul didactic online ”DIGITALIS – Dezvoltă o afacere sustenabilă pe Marte alături de echipa ta!”.

Jocul se adresează elevilor din învățământul primar și are ca scop învățarea pentru dezvoltare durabilă de la o vârstă tânără.

Proiectul DIGITALIS este construit pe cele 17 principii ale dezvoltării durabile stabilite de Națiunile Unite în anul 2015.

Prin activitățile derulate și jocul dezvoltat (serious game) elevii din ciclul primar vor înțelege că sunt parte integrantă, valoroasă, dintr-o comunitate globală conștientă de viitorul omenirii. Prin activitățile derulate, elevii din ciclul primar vor înțelege necesitatea acțiunilor întreprinse pentru soluționarea problemelor globale cu care ne confruntăm.
Vă stau la dispoziție pentru informare http://digitalisproject.eu/ și https://www.facebook.com/DigitalisProject.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.