Întâlnire între reprezentanţii administraţiei şi cei ai asociațiilor de proprietari (FOTO)

Întâlnire între reprezentanţii administraţiei şi cei ai asociațiilor de proprietari (FOTO)

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, și responsabilii serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor locative din municipiu. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, întâlnirea a fost organizată în parteneriat cu ULAL Arad pentru a discuta teme de interes pentru asociațiile de proprietari.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat stadiul programului de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene. Reprezentanții municipalității au prezentat contractele de fonduri UE semnate și stadiul cererilor de finanțare depuse de municipalitate la Agenția de Dezvoltare Regională și au explicat procedurile de prin care asociațiile de proprietari se pot înscrie în program. În prezent programul peste 1300 apartamente din municipiul Arad sunt cuprinse în program, fiind semnate deja 2 contracte de fonduri UE pentru lucrări de reabilitare termică în valoare de peste 3,5 milioane euro.

Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a subliniat oportunitatea pe care o reprezintă fondurile europene pentru reabilitarea termică a blocurilor. „Noi, la Arad, am dovedit capacitatea Primăriei de atrage fonduri europene. În programul 2007 – 2013 toate proiectele pe care le-am depus au fost aprobate și finanțate. Suntem pregătiți să valorificăm la maxim și fondurile pentru pe care le prevede noul ciclu financiar 2014 – 2020. Sunt linii de finanțare atât pentru creșterea eficienței energetice la clădirile din sistemul de învățământ, social cât și pentru blocurile de locuințe. Este o mare șansă să realizăm aceste investiții cu bani europeni nerambursabili. Lucrările de reabilitare termică au ca rezultat creșterea confortului și reducerea costurilor pentru încălzire dar și îmbunătățirea imaginii urbanistice”, a declarat primarul.

O altă temă discutată a fost desfășurarea concursului edilitar-gospodăresc „Aradul Curat”, care în acest an ajunge la a patra ediție. Municipalitatea a propus ca, în perioada 1 – 15 iunie, să se desfășoare înscrierile asociațiilor de proprietari. Vizitele în teren pentru evaluare sunt propuse să se desfășoare în cursul lunii iulie iar cu ocazia „Zilelor Aradului” se va organiza festivitatea unde vor fi premiate cele mai bine îngrijite blocuri, în cadrul unui eveniment devenit tradiție.

Reprezentanții Primăriei au prezentat și semnificația Sărbătorii Vecinilor, un eveniment european la care Aradul a aderat în anul 2009 şi care are loc astăzi, 23 mai.

  1. Dar-ar Dumnezeu si Sfantul Duh ca accest proiect privind reabilitarea termica a blocurilor din Arad sa fie dus la indeplinire.!.Dl primar Falca,ne-a prezentat beneficiile acestui proiect si multe altele cu „o bucurie de copil” dupa cum si dumnealui a specificat,precizand si enumerand marile realizari ale urbei de cand dumnealui este primar.Ne-a aratat cum s-a ridicat industria in orasul nostru,cum produse de mare calitate merg la export facand fala orasului ,vagoanele,mobila,accesorii auto care parasesc granitele acestui oras si ale tarii purtand pecetea calitatii de top.Adevarat,as spune si eu ,umilul contribuabil si generator de produse pentru export,platitor de taxe si impozite la bugetul local si de stat.Doar ca ,privind in jurul meu,vad in Arad,un oras cu locuri de munca foarte slab platite,preturi in magazine foarte ridicate si o gigacalorie gigantica care nu are concurenta!Merg produsele noastre de calitate la export si vin inapoi gunoaiele Europei si ale lumii pe care le consumam conform veniturilor pe care le avem,as putea spune,ca niste cobai cuminti si ascultatori.Este de ajuns sa parasiti granitele tarii,doar pentru putin timp si sa luati o gustare la un restaurant in Italia sau Franta,sau Germania,sau Spania,sau oriunde in Europa si sa realizati ca mancarea e mult mai sanatoasa si mai gustoasa decat la noi.Si,cauza nu este la bucatari,ci la calitatea ingredientelor!Revenind la reabilitari,ma intreb cum a reusit oare Gheorghe Stefan-primarul din Piatra-Neamt sa anvelopeze aproape toate blocurile din orasul sau,creand senzatia oricarui vizitator ca orasul a fost construit de curand,oferind o placuta priveliste ,un estetic deosebit si o curatenie ca-n „farmacie”?Multe ar fi intrebarile,dar astept cu sufletul la gura desfasurarea acestui proiect de „talie europeana” care ma va face mandru ca sunt aradean,ma urc intr-un tramvai cu varsta matusalemica care mai mai ca se dezmembreaza in timpul mersului si ma rog la marele Dumnezeu sa ajung cu bine acasa…

    Raspunde
    • adevarat. vreau, sa merg si eu cu un tramvai european. sau macar unul facut de dl. Blidar. sau putem sa facem o plimbare cu tramvaiul prin Lausane. Elvetia…
      si sa stii ca si la timisoara sint multe blocuri anvelopate.
      acuma ca sa fiu rautacios, instantele si filmuletele prelevate la aceasta intilnire nu vor fi folosite in campania electorala??
      binenteles ca nu. totul este o coincidenta si este ridicol sa gindesti altfel.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.