„Cui îi este teamă de Kimaera? Haideți să cunoașteți această creatură care îmbină arta și noile tehnologii.Ea trăiește în muzeu crescând treptat tot mai mare și mai complexă.” Acesta este mesajul pe care organizatorii unui eveniment interactiv, găzduit de Complexul Muzeal Arad, îl transmit arădenilor.
Este vorba despre „Interact with Kimaera #1” – Kinema Ikon, o întâlnire care are loc în 2 septembrie, de la ora 18. Este vorba despre un demers cu prilejul căruia tinerii au ocazia unică să exploreze lumea creativă a artiștilor și să descopere arta contemporană.
„Arta digitală este puțin cunoscută în Arad. Și asta chiar dacă ea are o lungă istorie prin Kinema Ikon. Ea nu este nici «Bau, Bau!», nici o chestiune ermetică la care au acces doar… «cunoscătorii». Este foarte aproape de creația digitală descoperită online, de gaming, de programare și interactivitate, dar și de design. Evenimentul «Interact with Kimaera #1» are menirea de a «umaniza» actul artistic, de a-l aduce mai aproape de public, de a facilita înțelegerea sa. Și cum putem face acest lucru mai bine decât încurajând publicul să interacționeze direct cu arta, să o descopere în moduri inedite. Vorbim despre un public tânăr, căci activitățile propuse acum de noi se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 13 și 25 de ani. Ce este foarte important în acest context – și trebuie subliniat ca atare – este faptul că, pentru a participa la atelier, nu ai nevoie de cunoștințe despre artă, ci doar de întrebări și de multă curiozitate. Noi pregătim restul”, spune Nita Stoica, președinta Asociației „Doar Mâine”, inițiatoarea proiectului.
Întâlnirea din 2 septembrie va cuprinde o serie de activități interactive susținute de Cătălin Alb și Eduard Enache, mediatori culturali și studenți la Istoria și Teoria Artei în cadrul Universității Naționale de Artă din București. Cei care doresc să participe la acest eveniment trebuie doar să trimită un mesaj în acest sens pe pagina de facebook Post-educația.
„Interact with Kimaera #1” – parte din proiectul „Post educația. Pedagogii ale crizei”- este o componentă a programului Knowledge Fields, iar cei patru parteneri culturali sunt Indecis, Minitremu, Kinema Ikon și asociația Doar Mâine.
Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Lasă un comentariu