INTERVIU/ Beatrice Gale, arădeanca ale cărei superbe creații vestimentare au ajuns până în SUA, Kenya și Asia

INTERVIU/ Beatrice Gale, arădeanca ale cărei superbe creații vestimentare au ajuns până în SUA, Kenya și Asia

Se spune că dacă faci ceva din pasiune, munca ta va vorbi pentru tine. La fel este și cu frumoasele creații ale lui Beatrice Gale, care au depășit cu mult granițele țării, și chiar ale continentului.

Este o tânără arădeancă, designer vestimentar, meserie căreia îi dedică foarte mult timp și răbdare. Dis – de – dimineață până seara târziu o găsești în atelierul ei, decorat și el cu atenție la detalii și cu obiecte deosebite.

Rochiile și fustele cu flori au devenit reprezentative pentru brandul său, iar aprecierile nu au întârziat să apară. Zeci de mii de persoane  o urmăresc pe Instagram, iar comenzile curg din toate colțurile lumii. Cele mai recente au fost din Florida, China și chiar și Kenya!

În luna martie și-a prezentat creațiile și în cadrul celui mai mare eveniment de fashion din Arad, „Hello Style”.

Despre cum o simplă idee poate lua o astfel de amploare, și despre cum îți poți îndeplini visele dacă muncești cu pasiune, aflați chiar de la Beatrice, în interviul de mai jos:

Anette Pătean: De când și cum a început pasiunea ta pentru design vestimentar?

Beatrice Gale: M-am născut într-o familie de croitori. Bunica a fost croitoreasa, tatăl și mătușa ei au fost croitori, și mulți alții în familie. Discut des cu logodnicul meu despre câini (e foarte pasionat de câini) ..și când îi citești tot arborele genealogic  unui câine vezi de ce un câine a ieșit într-un anumit fel. Ciudată comparația, dar cam la fel este și la oameni. Deși mi-am dorit în timpul liceului să fac multe alte lucruri, alegerea cea mai bună a fost de a merge la facultatea de design vestimentar.

A. P.: De unde ți-a venit ideea rochițelor cu flori, care acum au devenit foarte cunoscute și îndrăgite? De unde te inspiri?

B. G.: Prin 2013 am început să folosesc prima dată flori, și anume am desfăcut o broșă florală și am atașat florile pe gulerul unei bluze. Apoi pe umeri, manșete și așa mai departe până prin 2016, când o domnișoară din Arad, văzând că lucrez cu flori, a venit cu propunerea să îi creez rochia de cununie civilă. Și așa am început să fac rochiile florale.

A. P.: Ce fel de haine îți place cel mai mult să creezi, fuste, rochii, rochii de mireasă sau bluze și pantaloni?

B. G.: E greu de ales. Sunt sentimente diferite. Când creez o rochie de mireasă e bucuria pe care ți-o transmite mireasa la fiecare probă, când creez colecțiile ready-to-wear e o altă bucurie când lumea îți apreciază și înțelege viziunea. Indiferent ce produs fac îmi transmite o altă emoție.

A. P.: Cărui tip de femeie se adresează creațiile tale?

B. G.: Un răspuns super comun folosit de prea mulți este: femeile ce iubesc frumosul, care vor să fie diferite. Eu nu cred asta. Nu îmi place să cataloghez femeile. Femeile sunt atât de complexe și speciale încât nu le poți pune într-o anumită categorie. În plus de asta ne schimbăm de la sezon la sezon – azi ne place una, mâine ne place alta.

A. P.: Cum te-ai simțit când ai văzut că zeci de mii de femei din toată lumea îți apreciază munca?

B. G.: A fost foarte ciudat și ireal. Timp de mai bine de o săptămâna mi se părea că visez. Știu că sună superficial, dar când vezi atâtea femei că îți laudă munca e o bucurie imensă. Deși sunt o fire visătoare ( a se citi vise + multă muncă) și optimistă, m-a surprins enorm creșterea de anul trecut pe instagram.

A. P.: Cum faci față numeroaselor solicitări? Ai parte de ajutor sau lucrezi singură?

B. G.: Momentan lucrez singură. A fost puțin mai greu când s-a întâmplat „boom-ul” pe instagram, dar acum cu noul site lucrurile merg mult mai bine și ușor.

A. P.: Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-o oferă această muncă?

B. G.: Când faci un lucru din pasiune oamenii simt asta, și se vede și pe produsul finit. Satisfacția cea mai mare, pe lângă bucuria când vezi produsul finit, este aprecierea celui care îmi poartă produsele.

A. P.: Care ar fi o tendință actuală în modă care nu este pe placul tău și de ce?

B. G.: Să fiu sinceră sunt genul de om ce acceptă orice stil sau tendință. În fiecare lucru creat e un om în spate care a dat puțin din el pentru a crea acel lucru. Îmi place să văd oameni îmbrăcați diferit. Și în plus de asta, când vezi un oraș întreg că poartă un anumit produs, înseamnă că acel produs a ieșit din tendințe.

A. P.: Care este cea mai mare provocare pe care o întâmpină un designer vestimentar?

B. G.: Pe lângă birocrație, cred că în ziua de astăzi cel mai greu este să îți găsești oamenii potriviți ca să îți faci o echipă. Mai ales croitori. Majoritatea croitorilor iscusiți lucrează de acasă sau au și ei la rândul lor o firmă micuță.

A. P.: Care sunt planurile tale pe termen lung?

B. G.: Pe termen lung e greu de zis pentru că nu știi ce te așteaptă niciodată, dar planurile realizabile cât mai curând ar fi să particip la prezentări și târguri în afară țării.

A. P.: Îți mulțumim pentru timpul acordat și îți dorim mult, mult success pe viitor!

 

Fotografie principală: Maggie Iene

Galerie foto: Anca Visual

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.