INTERVIU/ Ionuț Popa: „Vreau să ajut cu experiența mea Pâncota (…) UTA are alt proiect, unul serios, este greu să ajungi acolo“

INTERVIU/ Ionuț Popa: „Vreau să ajut cu experiența mea Pâncota (…) UTA are alt proiect, unul serios, este greu să ajungi acolo“

Lumea fotbalistică a fost luată prin surprindere ieri de dimineață, când formația arădeană de ligă secundă a anunțat deciziile luate după umilința de sâmbătă, înfrângerea în fața celor de la Unirea Tărlungeni cu scorul de 0 – 4 pe teren propriu. Dan Cuedan și Pavel Piroș au ajuns la o înțelegere pentru rezilierea contractului pe bază amiabilă, terminându-se astfel colaborarea care a durat peste doi ani și jumătate. Iosif Retter și Pavel Piroș s-au mișcat repede și au numit un nou antrenor, pe nimeni altul decât Ionuț Popa! Experimentatul tehnician arădean anunțase că dorește să se retragă din activitate, dar a fost convins să revină în fenomenul fotbalistic. Știrea că Ionuț Popa s-a reîntors în antrenorat a fost primită cu mult entuziasm inclusiv de presa sportivă centrală, Ovidiu Ioanițoaia anunțând în cadrul emisiunii pe care o găzduiește la postul de radio Europa FM că este vorba de „o revenire de senzație!“

Relaxat, așteptând echipele de fotbal amator pentru disputele din cadrul Cupei competiției pe care o găzduiește la baza ce îi poartă numele, Ionuț Popa ne-a oferit primele declarații din postura de antrenor al celor de la Șoimii Pâncota.

– Domnule Popa ați anunțat că doriți să vă retrageți din activitate, dar acum discutăm cu dumneavoastră din postura de antrenor principal al celor din Pâncota!

– Nici eu nu mă aşteptam să revin în antrenorat, în condiţiile în care fotbalul este atât de păgubos în ţara noastră. Când vezi atâtea probleme peste tot, nu mai ai chef să antrenezi nici cea mai bună echipă de fotbal din ţară. Am spus acum un an şi jumătate că renunţ la antrenorat doar în condiţiile în care nu găsesc nicio echipă, niciun proiect aproape de casă, pentru că m-am săturat să fiu tot plecat, tot pe drumuri, iar în această zonă sunt foarte puţine echipe. Am stat şi am analizat oferta, am rumegat-o bine, îl cunosc pe domnul preşedinte Piroş, am descoperit acum şi fondul de jucători. Îi cunosc pe conducători, ştiu bine Pâncota pentru că pe acolo am drumul către casa de la ţară.

– Ați avut discuții de mai mult timp cu oficialii echipei?

– Nu au fost discuțiile mai de mult timp, acum a apărut oferta. Sunt sincer, sâmbătă am trecut din întâmplare pe lângă stadion și am întrebat cât e scorul, era spre minutul 80 și conduceau oaspeții cu 3 – 0.

– Ce v-a determinat să acceptați această propunere?

– Am zis să le dau o mână de ajutor, poate experiența mea îi poate ajuta, am înțeles că fostul lor antrenor a demisionat și în condițiile astea m-am gândit să îi ajut. Nu mă bătea gândul să fac acest pas, dar e echipă din județul Arad care mi-aș dori să rămână în liga a doua și anul viitor, iar împreună cu Sebișul sau UTA, care va promova, să întărească fotbalul arădean, care e din păcate pe un ton descendent. Am vrut să îi ajut pentru că sunt de lângă Arad, îi cunosc și mi-ar părea rău să dispară din divizia B pentru că ei au rezultate bune în ultimii ani, cu două promovări.

– Va fi o diferență între postul pe care l-ați ocupat sezonul trecut la Sebiș și ce veți face acum?

– La Sebiș am aceeași funcție și acum, adică aceea de prieten cu primarul. Vorbim mereu la telefon, ne întâlnim când avem posibilitatea, dacă nu știu ceva îl întreb și acum. Dar mi-a spus că ține în continuare cont de sfaturile mele. Deci acolo am aceeași funcție și acum, adică nimic. La Pâncota voi lucra în fiecare zi cu echipa.

– V-ați ales și staff-ul tehnic cu care veți colabora?

– Da, am decis și acest lucru. Am stabilit și doi antrenori secunzi, e vorba de Bebe Mitu și Remus Lung. Le-am spus că atunci când echipa va avea nevoie de ei, atunci vor intra și la joc, eu nu am nevoie de ei decât să fie colegii mei mai mici și să învețe ceva de la mine. Pe Bebe Mitu l-am avut ca jucător, îi știu caracterul, iar Remus Lung este un băiat serios, liniștit, sufletist.

– Sunt posibile modificări în lot în perioada următoare?

– Cu acest lot merg mai departe, s-au făcut deja modificări, au venit unii noi, au plecat câțiva.  Din păcate la capitolul jucători tineri se suferă puțin, aici ar fi fost bine dacă mai erau câțiva în plus, care să ajute echipa atât pe termen scurt dar și pe termen lung.

– Vă așteaptă un debut de foc, la Caransebeș, formație cu care sunteți în duel direct pentru evitarea locului de baraj.

– Eu nu cunosc foarte bine situația din liga a doua, pentru că nu am urmărit-o, dar am înțeles că cei de la Caransebeș și-au adus un antrenor nou, tânăr, valoros, pe Alin Artimon, care lucrează bine, au jucători noi, suport moral și material bun. E un joc în care ei pleacă ca și favoriți, având în vedere că eu nu cunosc prea bine echipa, care vine zdruncinată psihic.

– Care este atmosfera de la echipă după ultimele evenimente?

– Moralul lor este unul scăzut după această înfrângere drastică, dar cred că experiența mea poate să îi ajute, le-am spus: vreau să le ofer încredere, să joace deliberat, fără frică. Cu mult curaj, să iasă din tiparele în care spuneau ei că au fost obligați să joace foarte simplu și repede în față, nu știu dacă reușesc să fac asta într-o săptămână. Dar după cele două săptămâni de pauză, Pâncota cu jucătorii pe care îi are va juca un fotbal frumos.

– A fost o ședință cu întregul lot la prezentarea dumneavoastră, la care au participat și toți oficialii echipei. Despre ce s-a discutat?

– Am vorbit și cu directorul sportiv Sorin Tarcea, am discutat cu toții deschis despre tot ce s-a întâmplat. S-a vorbit cu cărțile pe față, mi-a plăcut că jucătorii au avut personalitate și și-au manifestat grija ca fiecare parte să fie mulțumită și să își respecte promisiunile, dar primul lucru care trebuie făcut e din partea echipei, care trebuie să obțină rezultate bune. Țelul este să devenim o echipă bună.

– Cu cei de la Național Sebiș ați colaborat anul trecut, acum ați fost căutat de cei de la Pâncota. Nu a venit o propunere și din partea celor de la UTA Bătrâna Doamnă?

– UTA are alt proiect, unul serios, este greu să ajungi acolo dacă nu faci parte din acest proiect serios. Îi las în pace, să nu îi deranjez de la acest proiect serios.

  1. Mult succes. Nu ştiu de ce, dar am sentimentul că e nevoie!

    Raspunde
  2. Un proiect in care este implicat si Falca, asa cum este UTA BD, nu poate fi decat ‘seri

    Raspunde
  3. (…) ‘serios’ !?! Are dreptate Ionut Popa sa se tina departe de acest proiect!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.