INTERVIU/ Nicolae Ioțcu: „Mă rog la Dumnezeu să-l ierte pe domnul Falcă pentru ceea ce face acum”

INTERVIU/ Nicolae Ioțcu: „Mă rog la Dumnezeu să-l ierte pe domnul Falcă pentru ceea ce face acum”

L-am reîntâlnit zilele trecute pe Nicolae Ioțcu. L-am întrebat ce mai face, dacă va candida la alegerile parlamentare, așa cum se auzise la un moment dat prin târg… Discuția s-a înfiripat firesc cu omul care a bifat un mandat de senator și două mandate de președinte al Consiliului Județean Arad.

Ce mai face Nicolae Ioțcu, candidează la alegerile parlamentare, așa cum se aude prin oraș?
Fac bine, mulțumesc. Aștept să mi se clarifice situația, deci nu candidez, așa cum am mai spus-o și înainte de alegerile locale. Deși din punct de vedere juridic nu am nici un impediment, am ales să stau deoparte. Deocamdată.

Mai este Nicolae Ioțcu atent la viața cetății, a județului? E la curent cu ceea ce se întâmplă în administrația publică?
Desigur. Și dacă tot ați pomenit cuvântul cetate, vreau să spun că regret faptul că pentru domnul Cionca (n.r. – președintele Consiliului Județean Arad) cetățile Aradului au ajuns să fie jucate la ruleta politică. Istoria județului și a României nu au culoare politică. Patrimoniul național nu are culoare politică și cine se joacă cu el se joacă cu istoria României și a județului. De aceea, îi recomand domnului Cionca, dacă îmi permite, ca între două angajări la Direcția de Comunicare să-și facă timp să citească și o carte de istorie. Și, dacă tot se plânge de lipsa de proiecte, îi amintesc că am aprobat finanțarea, încă din 2014, pentru un studiu de fezabilitate realizat de Muzeul Județean, de punere în valoare a Mănăstirii Bizere. Acest proiect ar putea fi depus la finanțare într-un timp relativ scurt, dacă domnului Cionca îi vor permite convingerile religioase să treacă dincolo de zidurile mănăstirii…

Adică?
Atât! (râde)

Legat de cetăți, și Aradul are una, care însă nu a fost pusă, încă, în valoare…
Dacă ne comparăm cu Oradea, Timișoara, Alba Iulia sau Deva, observăm că la Arad nu a fost pus nimic în valoare iar dacă ne plimbăm pe bulevardul principal am putea crede că ne aflăm în timp de război, cu geamurile multor spații comerciale camuflate, lucru care arată puterea economică a municipiului. Oradea, Deva, Alba Iulia, Timișoara sunt în momentul de față peste Arad în ceea ce înseamnă punerea în valoare a patrimoniului. Or, Aradul are o cetate care în trei mandate ale primarului Falcă nu a fost scoasă de sub administrarea armatei. Asta spune multe despre competența și interesele administrației locale arădene.

Să lăsăm la o parte cetățile și să ne referim puțin la sănătate, pentru că Aradul este, conform statisticilor, un oraș mai bolnav decât altele…
Am reușit, în perioada în care am fost la CJA, să plătim datoriile istorice ale spitalului – care erau uriașe – și să și facem investiții majore. Am construit chiar și un spital nou. La Secția TBC din Grădiște mă refer, care iată, la un an și jumătate de la finalizarea lucrărilor, nu a fost dată încă în folosință. Eu am construit în doi ani un spital nou, modern, iar Cionca și vicele Țolea nu au reușit, într-un an și jumătate, să-l inaugureze. Ce să vă mai spun? Am sugerat continuarea proiectului privind noul Matern, prin construirea lui în Subcetate. Constat că administrația județeană și Primăria au acceptat această idee, dar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic în acest sens. Sper ca acest proiect să nu rămână la nivelul celor privind Mureșul navigabil și reconversia Cetății Aradului.

Să abordăm și un alt subiect sensibil pentru arădeni: Aeroportul. Conducerea CJA dorește să-l transfere la Ministerul Transporturilor. Ce părere aveți?
Sunt curios de formula juridică prin care s-ar putea face acest transfer. Sunt convins însă că domnul doctor în drept Iustin Cionca ne va prezenta o formulă corectă din punct de vedere juridic. Totodată, cred că intenția de transfer arată neputința administrativă a celor care gestionează această problemă. Totuși, dacă actualii conducători ai CJA dovedesc că nu se poate altfel, cred că Aradul are nevoie de un aeroport funcțional, indiferent de formula sub care va funcționa.

În final, cum vedeți modul în care au fost alcătuite listele de candidați ale PNL Arad la alegerile parlamentare?
Eu nu mai sunt membru al acestui partid, pentru că m-a exclus domnul Falcă în 28 iulie 2015, deci nu sunt la curent cu modul în care au fost întocmite acele liste, decât cu informațiile din presă. În schimb, mă rog la Dumnezeu să-l ierte pe domnul Falcă pentru ceea ce face acum.

Foto: Arhivă

  1. asta e din ciclul uite cine vorbeste

    Raspunde
  2. Asta ii tot? Astea sunt „dezvaluirile”??? De tot rasul…

    Raspunde
  3. Cu primarul președinte atingem maximul la vit

    Raspunde
  4. Cionca, doctor in drept?! Vai de capul nostru!

    Raspunde
  5. Nu, numai el :
    Claudia Bogicevici
    Fifor Miha
    Ciupe

    Raspunde
  6. IL ROG SI EU PE D-NUL IOTCU SA MA IERTE, POATE SUNT UN NENOROCIT ACUM SI IL JUDEC, DAR IL ROG RESPECTUOS PANA IS REZOLVA PROBLEMELE IN JUSTITIE SA NU MAI STEA INTIMPUL SLUJBEI IN CASA DOMNULUI INDREPTAT CU FATA SPRE MIRENI, SA STEA CA SI TOATA LUMEA (ESTE O SUPARARE SA VEZI IN TOT TIMPUL SLUJBEI CA D-NUL IOTCU SE UITA LA TINE…)
    SI VREAU SA MAI IL ROG SA SE SMEREASCA….

    Raspunde
  7. da ce religie are Cionca?

    Raspunde
    • Reiki este o forma a medicinei alternative, nu este o secta sau o religie. nu va mai luati după Iotcu care vrea doar sa va induca in eroare pe cei necitiți….

      Raspunde
  8. cionca are doctorat ?un nou plagiator.am sa sesizez institutiile abilitate sa verifice

    Raspunde
  9. Cionca face parte dintr-o secta numita reichi!Si despre Doctoratul sau las la aprecierea cititorilor dar atât timp cât si-a facut Liceul la seral si facultatea la FF si la examenul de DR Munci a plătit un coleg de an sa meargă in locul lui decideți dumneavoastră!

    Raspunde
  10. Sa trezit fochistul din tine băăă iotcule!!????ce scoli înalte ai făcut tu ???ce cultura ai tu șpăgarule???taci si roagate ca te duci la pușcărie hoțule ! Ciocul mic mic mic asa cum esti tu de mic!ok

    Raspunde
  11. Ieri frati la smecherii, azi dusmani. Frumos va sta.

    Raspunde
  12. Acum stiu de ce mi s-a ridicat parul cand am dat mana cu dl. Cionca.

    Raspunde
  13. „Râde ciob de oală spartă.” (Proverb românesc)
    Si nu e plagiat ca am pus ghilimelele de rigoare.

    Raspunde
  14. În ce și-o fi dat cionca doctoratul? Singura meserie pe care a și practicat-o a fost cea de chelner

    Raspunde
  15. Domnule Iotcu, dar roaga-te pentru tine mai intai de toate, nu esti tu NIMENI sa judeci „convingerile religioase” ale nimanui. Poate Biserica in care umblii tu iti da dreptul sa judeci, să arunci cu pietre, sa furi, sa minti sa-ti vinzi aproapele…. desi nu cred.
    Poate ar trebui sa te uiti in traista ta mai intai.
    Tu umbli la Biserica si ai cam multa URĂ in tine. mai reflecteaza asupra acestui lucru…

    Raspunde
  16. Cand a ajuns un semianalfabet ,ospătar sa conducă județul….iti vine sa vomiti

    Raspunde
  17. Ce are un fochist cu un ospătar si cu un tâmplar în comun? Un consilier petrolist. Prietenii stiu….

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.