INTERVIU/ Sacha Walicord: „Cred că ţara dumneavoastră are mare nevoie de Dumnezeu”

INTERVIU/ Sacha Walicord: „Cred că ţara dumneavoastră are mare nevoie de Dumnezeu”

Viața îți oferă ocazii dintre cele mai diverse. Întâlnim oameni cu totul diferiți față de noi, culturi diferite și, desigur, abordări diferite. Într-una din astfel de ocazii, zilele trecute l-am întâlnit pe Sacha Walicord, un nume complet necunoscut dar, după cum veți vedea imediat, de fapt un om aparent obișnuit, dar cu o meserie pe care puțini dintre noi o facem, din motive lesne de înțeles. Domnul Walicord nu este o persoană publică, este un om simplu care timp de 11 ani a zburat pe avioane de linie prin toată lumea, adunând o experiență considerabilă. L-am rugat să-mi răspundă la repezeală la câteva întrebări, întrebări ce mie mi s-au părut a fi de un anume interes și de interes pentru un anumit public. Așadar:

– Domnule Walicord, aţi trăit o mare parte din timp cu picioarele dezlipite de pământ. Sau, cum s-ar mai spune, cu capul în nori, la propriu. Ce fel de om face o astfel de meserie?
– Cineva căruia îi place tehnica şi este interesat de ea, îi place viteza Mach şi vrea să stea departe de pământ se orientează către o astfel de ocupaţie.

– Iuri Gagarin a fost în Cosmos şi în batjocură spunea, la revenire, că el nu L-a întâlnit pe Dumnezeu? Dumneavoastră, deşi nu aţi fost chiar în Cosmos ci doar aproape, L-aţi întâlnit?
– L-am întâlnit pe Dumnezeu în fiecare secundă a vieţii mele. El este Acela care îmi dă viaţă, El este Acela care mi-a purtat avionul.

– Există un fel special de a păşi printre rânduri în speranţa câştigării încrederii pasagerilor.
– Nu am avut vreun ritual special, pasagerii au o încredere oarbă în cel care este în faţă. Ei ştiu că pilotul este pregătit și are știința a ceea ce va face.

– Cunoaşteţi ceva din realităţile României?
– Ştiu doar din vremea lui Ceauşescu, faptul că aţi trăit sub dictatură, sub mână tare, iar în urma vacuum-lui creat după eliberare ştiu şi cred că ţara dumneavoastră are mare nevoie de Dumnezeu.

– În condiţiile în care aţi cutreierat lumea şi aveţi deja o părere consolidată asupra mersului acesteia, ce credeţi despre programul global de menţinere în sărăcie o unor popoare ca proiect pilot al controlului total? Este o întrebare  la care nu am așteptările unui răspuns special, ci doar așa cum am spus la început, vreau părerea unui om.
– Cred că există un astfel de demers, la scară planetară. Oamenii puternici ai lumii se joacă de-a Dumnezeu încercând să determine ei însăși ceea ce, ca atribut, îi aparține doar lui Dumnezeu. Priviți spre Africa, unul dintre cele mai bogate continente ale lumii, cum zace în sărăcie și nu se întreprinde nimic pentru a schimba această situație. Or, aste ne duce la concluzia că sărăcia este programată pentru unele zone sau chiar popoare. Deci, da, cred că există un astfel de program.

– În încheiere, vreau să știți că aceste rânduri vor fi citite într-o zonă a țării cu o mare deschidere pentru Evanghelie. Ce mesaj adresați?
– Mă bucur să aud asta. Le spun oamenilor dedicați Evangheliei să fie tari și să se încreadă pe mai departe în Christos, El este pe tron, nicidecum oamenii. Să rămână, așadar, dedicați Lui.

– Domnule Walicord vă mulțumesc din nou și să aveți un drum bun spre casă.

Sursa foto: squarespace.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.