INTERVIU/ Mihai Fifor, senator al PSD Arad: „Falcă și Bibarț ignoră Cetatea Aradului de 10 ani”

INTERVIU/ Mihai Fifor, senator al PSD Arad: „Falcă și Bibarț ignoră Cetatea Aradului de 10 ani”

„Cetatea Aradului putea fi inima orașului încă de acum 10 ani! Este în patrimoniul Primăriei Arad încă din 2010, însă primarul Gheorghe Falcă și viceprimarul Călin Bibarț au avut alte priorități în ultima decadă”, acuză fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor.

Candidat la fotoliul de primar al Aradului, senatorul social-democrat a transformat reabilitarea Cetății Aradului într-o prioritate, în ipoteza câștigării mandatului.

Redăm mai jos interviul cu Mihai Fifor:

Reporter: Domnule ministru, fostul primar al Aradului, domnul Gheorghe Falcă v-a acuzat în repetate rânduri că sunteți responsabil pentru acest blocaj. Că, deși erați ministru al Apărării și senator de Arad, nu ați făcut niciun pas pentru ca proiectul Cetatea Aradului să devină realitate.

Mihai Fifor: Da…ca de obicei, vorbe fără nicio bază. Spre deosebire de domnul Falcă, eu am și documente. Pot demonstra că minte și că folosește subiectul strict ca armă electorală. Primăria Arad deține Cetatea încă de acum 10 ani.  Ministerul Apărării a semnat în 2010 un protocol cu primăria condusă de domnii Falcă și Bibarț. Documentul prevedea un schimb, foarte simplu. Armata renunța la cetate, ca bază militară, tot spațiul și clădirea trecând în patrimoniul primăriei. În schimb, primăria condusă de Falcă și Bibarț asigura Batalionului mixt româno-maghiar o bază militară, cu locuri de cazare, în zona Gai. Totul părea foarte clar. Iar Aradul devenea un puct turistic important, pe harta Europei. Au trecut 10 ani și nu s-a mișcat nimic.

Reporter: Ce s-a schimbat între timp?

Mihai Fifor: Nu s-a schimbat nimic. Protocolul a existat, nu avea dată de expirare. Doar că domnul Falcă și domnul Bibarț nu și-au dus angajamentul la bun-sfârșit. Nu au construit locuri de cazare pentru militari, în zona Gai, așa cum se obligaseră cu10 ani în urmă. De ce? Numai Dumnezeu știe ce alte planuri or fi avut în cap.

Reporter: Dar, dumneavoastră, concret, ați făcut ceva pentru ca această..tranzacție să aibă loc?

Mihai Fifor: Desigur! Odată ce am ajuns ministru al Apărării, am găsit o altă soluție, și mai bună pentru arădeni. Mai exact,am identificat fonduri guvernamentale pentru reabilitarea clădirii din Gai. Tot ce rămânea găștii conduse de Falcă era să convingă Consiliul local să lase terenul din Gai în administrarea MAPn și să construiască  250 de locuințe pentru militari, așa cum a promis cu 10 ani în urmă. Ba, mai mult, intenționam să apelez la instanță, în cazulîn care lucrurile rămâneau tot blocate.  Așa că…vă rog să-mi spuneți…unde am greșit?

Reporter: Cum ar arăta Cetatea Aradului, în viziunea lui Fifor?

Mihai Fifor: Vom introduce Cetatea Aradului într-un amplu proiect de restaurare și reabilitare, după modelul Cetății de la Alba Iulia, ori al Cetății Petrovaradin de la Novi Sad. Aradul trebuie să redevină un pol al divertismentului și al distracției de bună calitate, așa cum era înainte de epoca Falcă. Pe când turiștii stăteau la coadă să intre pe ștrand și să se distreze în cluburile de acolo. Veneau din toată țara, dar și din străinătate. Iar în pușculița orașului intrau sume importante de bani. Comercianții trăiau mult mai bine, afacerile înfloreau….A venit însă Gheorghe Falcă și a ucis sufletul Aradului. Astăzi, tinerii merg cu miile, la Timișoara, pentru distracție. La fel de mulți arădeni aleg ștrandurile din Ungaria. Aradul nu mai e o alternativă pentru ei. Așa că, agenții economici răsuflă din greu. Centrul orașului este plin de spații abandonate, iar Aradul pare un oraș-fantomă. Nici nu vreau să mă gândesc câte proiecte faine puteau fi puse în valoare, în cei 16 ani de amorțeală și de jaf din bani publici.

 

  1. E foarte bine ca se clarifica minciunile pe care Falca le-a tot rostogolit in urechile aradenilor, pentru a-si acoperi neputinta si a pasa raspunderea pe altii.

    Raspunde
  2. un om deosebit. succes!

    Raspunde
  3. MINCINOSULE minti precum respiri,ai avut toate instrumentele necesare sa predai ” CETATEA ARADENILOR ” , DAR OLTEANU N-A BINEVENIT.ARGUMENT ai predat POLICLINICA CFR ARNATEI , dar probabil nu ti-au iesit socotelile si ciuma rosie a lasat in paragina aceasta cladire din centru orasului.APROPO ce ne poti spune despre acest matrapazlac?

    Raspunde
  4. DACA CETATEA ESTE IN PATRIMONIUL PRIMARIEI CE CAUTA ARMATA IN CETATE?IN ATATEA ANI TREBUIA SA PLECE. FIFOR CAND SPUI O MINCIUNA SPUNE-O CA SI TU S-O CREZI

    Raspunde
  5. Ne-ai dezamagit rau de tot mai Fifore , multii aradeni care am votat PSD nu vom pune stampila pe voi , partidul pe care vremelnic il conduci l-ai infestat cu dubiosi si traseisti , Cacalimente , Pistru , Scheau si alte creaturi asemenea lor ! Ma mir de un lucru , cum frast au acceptat psd-isti din Arad acest lucru ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.