Interviuri cu vedete – DAVID LĂPĂDAT – artistul ale cărui melodii totalizează MILIOANE de VIZUALIZĂRI pe Youtube

Interviuri cu vedete – DAVID LĂPĂDAT – artistul ale cărui melodii totalizează MILIOANE de VIZUALIZĂRI pe Youtube

Melodia JUST KISS ME a fost cea mai plăcută surpriză din cariera sa de până acum, aceasta bucurându-se de un succes teribil, având peste un milion de vizualizări pe Youtube.

NewsAr: Cine este David Lăpădat?

David: Mă văd ca o monedă pe care e scris poet pe o față și muzician pe cealaltă, învârtindu-se continuu, fără oprire, în ritmul roților de tren, pe un drum al libertătii interioare fără stație terminus.

NewsAr: Cum se împacă muzica și relațiile publice internaționale?

David: Se împacă de multă vreme și foarte bine cele două domenii. Am urmat cursurile Universității din București, secția Relații Internaționale și Studii Europene, în paralel cu cele de compoziție jazz și muzică ușoară din cadrul Universității Naționale de Muzică din București. În prezent sunt masterand la Istoria și Practica Relațiilor Internaționale, și din toamnă sper să fiu și masterand la secția Compoziție, UNMB.

Pot spune că se vor împăca foarte bine și în următorii doi ani, și probabil mereu; armoniile muzicii își vor găsi mereu ecoul în istorie și în complicatele Relații Internaționale.

Implicațiile muzicii in Relațiile Internaționale au fost permanente, vestita mișcare pentru Pace a lui John Lennon, cu al său Give Peace a chance.

Bob Dylan cu al său celebru album, Bring it All back home, au contribuit la terminarea războiului din Vietnam. Implicarea trupei U2 într-o problemă pe care umanitatea nu a reușit să o rezolve, foametea în zone defavorizate. Toate acestea și multe altele sunt exemple de implicare a muzicienilor și a muzicii în Relațiile Internaționale.

NewsAr: Cum a luat naștere cartea de poezii „Believe”? De unde o pot achizționa cei interesați?

David: Titlul cărții, Believe, este un statement, care spune faptul că fiecare om trebuie să creadă în ceva, fie că este vorba de divinitate, artă sau dragoste, indiferent dacă această credință va fi pusă la încercare. Așa cum Jim Morrison credea în poezie și în misticismul șamanilor, așa cum Blake credea în viziunile lui așa cum John Lennon credea în el însuși.

Cartea a apărut în urma călătoriei mele către sine, cu scopul reafirmării credinței în mine, în divinitate,  în dragoste și în final în artă.

„Believe” s-a născut dintr-un hazard până la urmă, nu mi am propus să scriu o carte așa cum mi-am propus să scriu cântece, și nu pot face o explicație cronologică, un clasament cauză-efect, așa cum nu poți face ordine și nu poți programa sentimentele cele mai profunde.

Cartea se poate cumpăra atât online de pe elefant.ro sau site-ul Smart Publishing cât și în Rețeaua Cărturești.

NewsAr: Ce te inspiră? Există, cumva, vreo muză?

David: Sunt întrebat de multe ori de unde vine inspirația, cum îmi scriu cântecele sau poeziile.

Creația pentru mine este un proces complicat și inexplicabil de acumulări tectonice, de lavă sub presiune care explodează fără să fie în prealabil depistată de propriul meu seismograf sufletesc și … „dezastrul”care urmează se cuantifică în versuri, note muzicale, beat-uri și… evident și multă cenusă. Așa cum spunea Sfântul Agustin despre timp la intreabrea ce este timpul? Dacă nu mă întreabă nimeni, știu. Dacă mă întreabă, atunci nu știu.

Pentru mine Creația trebuie să curgă dintr un haos inimaginabil într-o liniște deplină.

NewsAr: Ai concurat la Eurovision România. Cum ai descrie experiența?

David: Am concurat la Eurovision România între anii 2014-2016.  În 2014 am propus o piesă country-jazz intitulată „I love you”, în 2015 m-am înscris în concurs cu cântecul „I’m still loving you”, o baladă rock cu o încărcătură emoțională deosebită iar în 2016 cu poemul pop-rock „Would you understand”. A fost o experiență frumoasă, atât munca depusă: compoziția, versurile, orchestrația, sesiunile de înregistrări, dar și tot ceea ce a însemnat Concursul Eurovision.

NewsAr: JUST KISS ME are peste 1.000.000 de vizualizări pe Youtube. Este o mare realizare pentru un artist român. Videoclipul este unul ingenios, foarte reușit. Cu cine colaborezi?

David: JUST KISS ME a fost cea mai plăcută surpriză din cariera mea de până acum, nu numai prin numărul foarte mare de vizualizări de pe Youtube sau succesul de care s-a bucurat piesa și videoclipul în rândul publicului, dar și prin prisma caracterului imprevizibil al piesei atât în procesul de compoziție cât și în cel de orchestrație, mixaj și master, proces în care piesa a dobândit o personalitate proprie.

Cu toate că muzica, versurile și orchestrația piesei îmi aparțin, iar videoclipul este regizat de mine, o contribuție uriașă în proiectul JUST KISS ME au avut-o prietena mea, Ruxandra Bănică și Emil Lazarovici în ceea ce privește videoclipul, iar legat de sound, mixaj și master trebuie să îi mulțumesc lui Mihnea Irimia, împreună am colaborat și la cântecele de la Eurovision, și la albumul meu de  debut GOODBYE TILL WE MEET AGAIN, în prezent colaborăm la al doilea album pe care îl vom lansa în toamna acestui an.

În ultimii 5 ani am colaborat cu mulți muzicieni, actori, regizori, artiști plastici, graficieni sau producători astfel că în 2013 când a luat naștere proiectul David’s Pack, l-am gândit ca fiind mai mult de cât o trupă de pop-rock, l-am gândit ca o mișcare în cadrul căreia se împletesc mai multe arte prin colaborarea mea cu mulți oameni talentați, profesioniști din toate domeniile artistice.

NewsAr: Care sunt proiectele în lucru?

David: În lunile mai-iunie avem turneul de promovare a noului meu single PEOPLE NEED TO CRY, în cadrul unui spectacol de Music, Poetry & Performance pe care îl susțin împreună cu David’s Pack. Premiera a avut loc în data de 11 Mai la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, continuând apoi săptămâna trecută pe 19 mai pe scena Clubului Țăranului Român, următoarea reprezentație fiind pe 9 iunie la UnTeatru.

Cel mai mare proiect în lucru este noul album care a intrat deja în producție și va fi finalizat în vara aceasta și lansat în toamnă, un album pentru care, desigur, pregătim un nou turneu de promovare în București dar și în țară.

NewsAr: Pe când la Arad?

David: Sperăm cât mai curând, ne bucurăm mult că suntem ascultați și la Arad, că muzică noastră a ajuns la voi, și ne-ar face mare plăcere să realizăm împreună cu publicul minunat din Arad un spectacol deosebit.

Intervievat de: Ali Hadded

Video: Youtube

Foto: Facebook

Pagina oficială:

https://www.facebook.com/david.lapadat.7/

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.