Învăţământul medical chirurgical arădean, centrat pe student

Învăţământul medical chirurgical arădean, centrat pe student

Blocul Operator din cadrul Secției Clinice de Chirurgie Generală II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu aparatură modernă, în valoare de peste 300.000 de euro, iar Secţia Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă II cu aparatură în valoare de 100.000 de euro, investiţii realizate de autorităţile locale.

În baza parteneriatului încheiat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad cu Primăria şi Consiliul Judeţean Arad, pentru dezvoltarea învăţământului medical, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a participat, alături de primarul Gheorghe Falcă şi de Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, la prezentarea noilor investiţii în sistemul sanitar arădean.

La eveniment au participat şi ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dr. Mircea Onel, director medical, viceprimarul Levente Bognar, cadre didactice, medici rezidenţi şi studenţi ai Facultăţii de Medicină a UVVG Arad.

Prof. univ. dr. Alexandru Dumnici, medic primar chirurg, Secția Clinică de Chirurgie Generală II, a prezentat noile dotări, cu aparatură modernă, din două săli de operaţie, iar prof. univ. dr. Teodora Olariu, medic primar ATI, a precizat importanţa noilor aparate medicale de la Secția Clinică ATI II, printre care şi un ecograf portabil.

Cei prezenţi au subliniat rolul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în dotarea Clinicilor Universitare ale UVVG, de-a lungul anilor, printre care putem aminti o lampă scialitică, sistem de audio-video de transmitere on-line a intervenţiilor chirurgicale, precum şi un manechin pentru uz didactic, pe care studenţii Facultăţii de Medicină şi medicii rezidenţi din Clinicile Universitare Arădene pot exersa tehnici de intubare şi de prim ajutor, precum şi alte manopere virtuale.

„Sunt mândru de investiţiile realizate de Primăria Arad şi Consiliul Judeţean în Clinicile Universitare de Chirurgie Generală II şi Secţia Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde studenţii medicinişti fac practică alături de cadrele didactice, iar medicii rezidenţi chirurgi se specializează sub coordonarea profesorului dr. Alexandru Dumnici. Este o secţie care face progrese extraordinare în chirurgie şi influenţează învăţământul medical centrat pe student, practicat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Îl felicit pe domnul profesor univ. dr. Dumnici, unul dintre cei mai buni specialişti din ţară în domeniul chirurgiei, care a reuşit să construiască la Universitatea noastră, o echipă solidă de cadre medicale, profesioniști recunoscuți la nivel naţional”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector fondator, Ppreşedintele UVVG.

„Îi mulţumesc domnului primar Gheorghe Falcă şi domnului preşedinte Iustin Cionca, pentru atenţia pe care o acordă învăţământului medical, în baza parteneriatului pe care Universitatea noastră îl are cu Consiliul Judeţean şi Primăria Arad. Punem în aplicare acest protocol, iar rezultatele sunt incontestabile. Avem argumente solide şi putem demonstra calitatea învăţământului medical practicat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, la standarde europene”, a mai adăugat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.