INVAZIE de INSECTE PERICULOASE în Arad! Ce sunt acestea și ce MĂSURI are de gând să ia Primăria (UPDATE)

INVAZIE de INSECTE PERICULOASE în Arad! Ce sunt acestea și ce MĂSURI are de gând să ia Primăria (UPDATE)

O nouă insectă și-a făcut apariția în orașul nostru, de câteva zile. Arădenii sunt terorizați și cer autorităților să ia măsuri.

Este vorba despre „Tigrul platanului”, al cărui denumire științifică este Corythucha ciliata. Este o specie originară din America de Nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. În Europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul Padova, din Italia.

Acestea sunt foarte mici, zboară în roiuri și au împânzit toate cartierele arădene. Cetățenii se plâng că nu mai pot ieși la o plimbare în aer liber deoarece sunt înțepați de aceste insecte. Acțiunea de dezinsecție nu a avut efect și asupra „Tigrului platanului”, doar asupra țânțarilor, dar nici în cazul acestora nu a fost foarte eficientă.

Noile insecte sunt tot mai multe, se pun pe haine, în mâncare sau în băuturi dacă stai la o terasă, iar înțepăturile acestora sunt resimțite de unele persoane destul de puternic.

Măsuri de protecție nu prea există, decât purtarea unor haine lejere, lungi, ceea ce pe timp de caniculă este mai dificil.

În cazul în care sunteți înțepați de această insectă este recomandată spălarea cu apă și săpun a zonei sau aplicarea unui cubuleț de gheață.

Am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Primăriei cu privire la măsurile ce vor fi luate pentru combaterea „Tigrului platanului” și așteptăm un răspuns.

UPDATE: Ce spun reprezentanții municipalității

„Fiind o specie invazivă apărută în Europa numai de câțiva ani, nicio substanță nu și-a dovedit până acum eficiența în ceea ce privește combaterea «Tigrului platanului». Prin urmare ce se poate face în acest moment este să se aplice chiar zilele acestea tratamentul cu EXIT 100 EC, insecticid lichid concentrat, cu spectru larg de acţiune și să sperăm că va reuși cel puțin să diminueze numărul acestor insecte supărătoare, dacă nu chiar să ducă la dispariția lor. Primăria Arad mai are în vedere desfășurarea a încă două acțiuni de dezinsecție perioada următoare”, ne-a informat Raluca Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Foto: Maria Nicoleta Brola

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.