Invenţia care VA SCHIMBA mașinile de teren

Invenţia care VA SCHIMBA mașinile de teren

Performanța motorului este esenţială pentru o mașină de teren, dar nici vizibilitatea în locuri greu accesibile nu este de neglijat, dar fiind faptul că aceasta se schimbă de la un moment la altul, în funcţie de teren. Noul model Land Rover vine în întimpinarea acestui aspect și revoluționează industria auto, permițând şoferului să „vadă” prin capotă, exact sub maşină, pentru a se descurca mai uşor în cazul provocărilor extreme.

Conceptul denumit Discovery Vision urmează să fie prezentat săptămâna viitoare la Salonul Auto de la New York, SUA. Mai exact, tehnologia oferă o „capotă transparentă” ce schimbă radical acest element al maşinii. Performanţa este obţinută cu ajutorul unor camere montate în faţa maşinii, ele proiectând imaginile pe parbriz. Acest lucru permite șoferului să vizualizeze calea urmată în timp real.

„Pe măsură ce vehiculele noastre devin tot mai bune şi oferă o autonomie off-road crescută, ne vom asigura că şoferul capătă încrederea de a conduce pe orice teren”, a declaratWolfgang Epple, coordonatorul departamentului de cercetare al companiei Jaguar Land Rover.

Noua tehnologie va uşura experiența şofatului şi în mediul urban, în special atunci când maşina trebuie parcată în locuri dificile.

 

Foto: crn.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.