Invenția care vine în sprijinul persoanelor care suferă de DIABET

Invenția care vine în sprijinul persoanelor care suferă de DIABET

Consumul excesiv de zahăr și sare este foarte periculos pentru sănătate, însă, mâncarea fără sare nu are niciun gust, nu degeaba există vorba „ca sarea-n bucate”.

Pornind de la aceste adevăruri, oamenii de știință au căutat să rezolve acest „conflict” și au creat furculița electrică menită să păcălească simțul gustului și să facă mâncarea să pară mai sărată decât este de fapt.

Prototipul, aparținând unei companii japoneze, creează un gust sărat în gură cu simpla apăsare a unui buton care activează eliberarea unui curent electric slab ce stimulează limba.

În mod asemănător, furculița minune poate crea și gustul acru.

Invenția îi aparține cercetătorului Hiromi Nakamura de la Universitatea din Tokio. Acesta a căutat să ajute persoanele care suferă de diabet, precum și pe cele care au hipertensiune să se bucure de gustul mâncării.

Producția unei furculițe costă doar 15 euro, iar device-ul poate funcționa preț de șase ore cu o singură baterie.

Ce este și mai interesant e că utilizatorii unei astfel de furculițe au posibilitatea să regleze intensitatea curentului electric în funcție de cât de „sărată” vor să le fie mâncarea, fără ca acest lucru să le afecteze sănătatea.

furculita

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.