Investigarea tehnico – științifică a locului faptei, prezentată elevilor de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” (FOTO)

Investigarea tehnico – științifică a locului faptei, prezentată elevilor de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” (FOTO)

În cadrul ofertei educaţionale a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, elevilor Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” le-a fost prezentată investigarea tehnico – științifică a locului faptei. Cel care a făcut prezentarea a fost ofiţerul criminalist Alexandru Mocanu, din cadrul I.P.J. ARAD.

Reprezentanții Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, respectiv ai Facultății de Științe juridice au continuat activitatea de orientare vocațională în liceele arădene. La Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad, însoțiți de conducerea liceului, conf. univ. dr. Mara Teodor și conf. univ. dr. Creț Daniela, a fost prezentată oferta educațională a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, cu cele șase facultăți componente.

Ponderea prezentării a fost reținută de către Facultatea de Științe juridice, iar pentru această activitate, din nou a fost invitat Alexandru Mocanu, fost cadru didactic al facultății, actualmente ofițer criminalist în cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. ARAD.

Dânsul a prezentat o temă de actualitate, respectiv Investigarea tehnico – științifică a locului faptei. Fiind vorba de o interacțiune între cadre didactice universitare și viitori specialiști în domeniul tehnicii, ofiţierul criminalist Alexandru Mocanu, a făcut legătura dintre știință și tehnică, respectiv dintre Criminalistică și ingineria auto, axându-se și pe cercetarea la fața locului în cazul unui accident rutier în curbă. „Concret, cum acționează forța centrifugă în detrimentul forței centripete, cum acționează masele, forța de frecare, viteza, etc. Astfel, ca şi un mecanic auto, sau inginer auto poți face parte din echipa de cercetare la fața locului, aducându-ți aportul la aflarea adevărului”, a precizat ofiţierul criminalist Alexandru Mocanu, din cadrul I.P.J. ARAD.

Întâlnirea a fost de un real folos, de ambele părți implicate, tinerii elevi de clasa a XI – a și a XII – a, fiind atenți la temele prezentate, manifestându-și interesul pentru această activitate. De asemenea, împreună cu conducerea Colegiului au solicitat ca astfel de activități să mai aibe loc în școala lor.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.