Investiție la „Matern”: Stația Centrală de Sterilizare, reamenajată și dotată cu aparatură de ultimă generație

Investiție la „Matern”: Stația Centrală de Sterilizare, reamenajată și dotată cu aparatură de ultimă generație

Peste 600.000 de lei a investit Consiliul Județean Arad pentru reamenajarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație a Stației Centrale de Sterilizare, punctul de lucru din strada Episcopiei (Secţia de Obstetrică – Ginecologie), se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Din acești bani s-au achiziționat echipamente medicale, s-a reorganizat întreaga structură a staţiei de sterilizare, au fost redesenate circuitele și modernizate încăperile respectând toate normele actuale, impuse la nivel european.

„Aşa cum am tot repetat sănătatea arădenilor este prioritatea absolută a mandatului meu, drept dovadă în domeniul sănătății publice, realizăm cele mai mari investiții din sistemul medical al județului Arad. Începând de anul trecut, datorită parteneriatului și colaborării dintre Consiliul Județean și Primăria Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotat săptămânal cu câte un aparat medical nou și modern! Păstrăm acest trend, şi astăzi inaugurăm reamenajarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație a Stației Centrale de Sterilizare”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Din banii alocați s-au cumpărat un sterilizator cu aburi cu două uși, o stație de osmoză, una de dedurizare a apei, un compresor pentru aparatul de sterilizare și un aparat de aer condiționat necesar în camera tehnică. De asemenea, în acest preț au fost cuprinse și lucrările de amenajare și modernizare a spațiului în care Stația de Sterilizare își desfășoară activitatea: recompartimentare, înlocuire tâmplărie, montare ghișeuri în zona sterilă respectiv în zona nonsterilă, refacere instalații: electrică și sanitară, gletuire și zugrăvire, montare linoleum medical antibacterian.

„Investiția Consiliului Județean Arad, în Stația Centrală de Sterilizare este o realizare semnificativă pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Aici sunt sterilizate instrumentarele chirurgicale care sunt folosite în Blocul Operator. Modernizarea și dotarea serviciului aduce în primul rând un plus valoare în ceea ce privește siguranța pacientului, deoarece sterilizarea se realizează la standarde de înaltă calitate”, a explicat ec. Carmen Lucuța, manager SCJU Arad.

„Reabilitarea și dotarea stației de sterilizare ne bucură în mod deosebit deoarece duce la creșterea eficienței și a calității actului medical. La sfârșitul acestui an, cu ajutorul Consiliului Județean Arad, vom avea dotări de ultimă generație și la Stația Centrală de Sterilizare din clădirea mare a spitalului, care deservește 11 săli de operație dar și secțiile, ORL, Oftalmologie, Dermato-Venerologie și Oncologie”, a declarat dr. Mircea Onel, directorul medical al SCJU Arad.

În cadrul Staţiei Centrale de Sterilizare, punct de lucru strada Episcopiei se etichetează și se sterilizează instrumentarul chirurgical folosit în  sălile de operaţie.

„Aceste investiții sunt de un real folos pentru Stația de Sterilizare  deoarece, vorbim despre aparatură de ultimă generație care asigură o activitate de sterilizare de foarte  bună calitate.  Mulțumim Consiliului Județean Arad și conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru că au alocat banii necesari pentru reamenajarea și dotarea Stației de Sterilizare, de la acest punct de lucru,  iar în scurt timp va fi modernizat și punctul de lucru central  – din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a precizat Doina Matula, asistent șef la Stația Centrală Sterilizare.

În perioada următoare, Stația Centrală de Sterilizare, punct de lucru sediul central, va intra în reabilitare și modernizare, urmând să fie utilată cu aparatură modernă de sterilizare, similară cu aparatura achiziționată la punctul de lucru de pe strada Episcopiei.

  1. ARADUL nu primeste bani de la guvernul ROMANIEI?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.