Investitie majoră în comuna Bata

Investitie majoră în comuna Bata

Comuna Bata beneficiază de finanțare prin ADR Vest pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și mansardarea unei clădiri în care va funcționa Centrul Comunitar Integrat.

Prin intermediul centrului, locuitorii comunei vor putea beneficia de servicii sociale îmbunătățite, furnizate într-o manieră integrată.

Proiectul în baza căruia a fost obținută finanțarea vizează promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei în comuna Bata. Acesta se adresează cu precădere celor peste 500 de persoane care beneficiaza de ajutor social, beneficiari direcți ai investiției, cei indirecți sunt toți ceilalți cetățeni ai comunei precum și personalul medical (medici, consilieri, etc.) care își vor desfășura activitatea într-o infrastructura modernă, dotată, echipată și accesibilizată. Un beneficiar indirect al sprijinului acordat este reprezentat de Primăria Comunei Bata, care contribuie, prin crearea centrului comunitar integrat, la creșterea nivelului de viață a comunității, la îmbunătățirea accesului la servicii socio-medicale integrate, cu accent asupra componentei de servicii medicale pentru persoanele marginalizate, aducând valoarea adăugată socială pentru comunitate. În cadrul proiectului se intenționează implicarea persoanelor asistate social, sub formă de voluntariat în desfășurarea activităților administrative și de gospodărire necesare pentru funcționarea centrului, ca sprijin pentru personalul Primăriei care va asigura operarea și întreținerea infrastructurii. Pentru asigurarea fluxurilor financiare necesare funcționarii și administrării investiției precum și mentenanței echipamentelor achiziționate prin proiect vor fi prevăzute sumele necesare în bugetele anuale ale beneficiarului.

Din punct de vedere funcțional, Centrul Comunitar Integrat va avea:

– un cabinet de consiliere școlară cu acces separat și grup sanitar propriu;
– un cabinet de consiliere socială;
– un cabinet de consiliere medicală;
– un cabinet medical;
– un hol – sală de așteptare;
– un birou;
– un vestiar pentru personal;
– un spațiu tehnic;
– depozitări și grupuri sanitare (public, privat și pentru persoane cu dizabilități).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.