Investiţii SUBSTANŢIALE pentru mai multe secţii ale Spitalului Judeţean

Investiţii SUBSTANŢIALE pentru mai multe secţii ale Spitalului Judeţean

În cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Judeţean s-au luat hotărâri importante pentru comunitatea arădeană.

Președintele Iustin Cionca a susţinut permanent investiţiile în Spitalul Clinic Județean de Urgență şi le susţine în continuare, pentru că prioritatea absolută a actului administrativ, în mandatul său, este modernizarea serviciilor medicale, asigurarea de condiţii spitaliceşti mai bune şi dotarea cu aparatură modernă.

Miercuri, consilierii judeţeni au votat alocarea primilor bani pentru investiţia în noul spital de pediatrie al Aradului, care va reuni sub acelaşi acoperiş toate secţiile pentru copii, inclusiv cele de Neonatologie şi Obstetrică – Ginecologie. Este vorba despre o investiţie vitală pentru Arad, care a fost cuprinsă pe lista – sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii, ca urmare a demersurilor făcute de conducerea Consiliului Judeţean şi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Am alocat 100.000 de lei pentru începerea documentaţiei tehnice a acestui spital. Consiliul Judeţean va realiza, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, alte două spitale: Unul de oncologie şi unul de psihiatrie, confirmând astfel că preocuparea noastră cea mai importantă o reprezintă sistemul sanitar arădean”, a declarat Iustin Cionca.

Din excedentul bugetar al anilor precedenți, CJA a alocat și suma de 37000 de lei în vederea întocmirii documentației tehnice pentru reabilitarea secţiei Cardiologie a Spitalului Județean.

Alte trei secții au primit bani pentru documentații de modernizare, pentru achiziții, respectiv igienizare și reparații: 76.000 de lei pentru documentaţia tehnică în vederea reabilitării clădirii Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean, 50.000 de lei pentru achiziții necesare Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală (canapea, mese de laborator cu blat ceramic; masă suport digitizor; rafturi de magazie), respectiv fonduri pentru Spitalul de Psihiatrie Mocrea, în vederea realizării lucrărilor de igienizare și reparații interioare și exterioare a unui corp de clădire.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.