Investiţiile, sânge proaspăt pompat de ALDE în economie

Investiţiile, sânge proaspăt pompat de ALDE în economie

Teoretic, România traversează o perioadă de creștere economică notabilă în rândul țărilor europene. Indicatorii economici arată foarte bine, totuși există detalii semnificative, ce dau de gândit. Cel mai important dintre acestea este că progresul economic se bazează, în momentul de față, pe consum, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Arad.

„Perpetuarea stării de fapt actuale este riscantă, putând conduce la pierderea indicatorilor favorabili. Iar pentru ca lucrurile să evolueze în direcția dorită și să se reflecte și în buzunarul fiecărui român, soluția este una singură: investițiile.

Tocmai de aceea, ALDE vine cu o propunere inedită și deopotrivă simplă, un model sustenabil prin care întregul organism al economiei românești s-ar pune în mișcare. Se numește Pactul Național de Investiții și presupune ca un procent de 6% din PIB, în fiecare an, mai exact 48 de miliarde de euro, să fie destinat unor domenii cheie, prioritare”, se menţionează în comunicat.

„Am identificat cinci domenii esențiale, în speță educația, infrastructura, sănătatea, agricultura și zona de energie, fiecare cu particularitățile lui. În infrastructură, la care aș face referire astăzi, putem finaliza în 2017 cel puțin 200 de kilometri din autostrada ce va uni regiunile țării. Prin lucrările respective ar fi generate mii de locuri de muncă, iar un avantaj al banilor investiți este că ei s-ar întoarce în economie”, subliniază Florin Galiș, președintele Organizației Municipale ALDE Arad, candidat la alegerile parlamentare pentru funcția de senator.

Propunerea ALDE, ce vizează Pactul Național de Investiții, se adresează tuturor partidelor de pe eșichierul politic românesc. „Angajamentul nostru ferm este următorul: dacă un Guvern care include partidele angajate în cadrul Pactului, nu realizează 6% din PIB în fiecare an, până în 2020, la finele anului cu pricina să își înainteze demisia de onoare”, se mai arată în comunicat.

  1. Foarte bine ca se mai ocupa cineva si de acest lucru atat de important. Bravo ALDE

    Raspunde
  2. Sunt de a dreptul socat ! Nicio postare jignitoare de la postacii Ciupeisti ? Dragilor a’ti adormit ? Asa este, varsta isi spune cuvantul…. Oricum imi place ca Galis este activ si abordeaza niste teme importante de interes comun. De acea cred in proiectul lor si ii sustin…

    Raspunde
  3. Asta e specialitatea ta mai clrvetitorule , multa vorbarie aiurea si nimic concretiyat in ceva palpabil , cat despre sange proaspat ….exact ca si cel pe care la i pompat in Sanevit , Faliment si Prefacatorie , astea te recomanda mai Claudiu ,mihai , Galis sau sub ce alt nume latrii pe aici !

    Raspunde
  4. Cand le-ai identificat mai Galis,cand a fost luna plina/ai probleme cu somnul?s-ar pute-a sa fie doar inceputul,brrrrrrrrrrrrr,te bantuie rau constiinta?nu cred ca ai!

    Raspunde
  5. Ce stii tu despre demisia de onoare=fuga dintr-un partid in altul?am vazut cu totii asta la tine,tradu altfel ca de la tine doar asa putem intelege.

    Raspunde
  6. Lasati-l pe Galis sa latre,ca nu stie altceva.

    Raspunde
  7. Galis este obisnuit cu pompatul,de pe vremea cu Vermorelul!!!!oare cu mana goala,ca atunci o face-a cu apa chioara!

    Raspunde
  8. Cei Galis ti s-a defectat pompa?

    Raspunde
  9. Lasati-l ma si opriti pompa ca uite cum ii curge sange din gura,se chinuie sa pompeze sange si cu gura,are oare intentii bune?

    Raspunde
  10. Galis,toate voturile pe care le vei lua tu si Calimente sunt de pe spatele lui Ciupe si Tariceanu,NU UITA,,,

    Raspunde
  11. asta inseamna nepasarea electoratului,ii auzi spunand”pe mine nu ma intereseaza’si dupa alegeri timp de cel putin 4 ani ii dracuie si injura,macar asa au pe cine.

    Raspunde
  12. Ai dreptate Daniel.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.