Ioan Crișan, primarul comunei Vladimirescu: „Cum să nu mai primesc bani dacă am excedent?”

Ioan Crișan, primarul comunei Vladimirescu: „Cum să nu mai primesc bani dacă am excedent?”

Ioan Crişan, primarul comunei Vladimirescu, a luat atitudine faţă de modificările pe care guvernul intenţionează să le aducă, începând cu anul 2018, la legea bugetului de stat. Acesta a subliniat că Vladimirescu va rămâne din start fără suma de 2.700.000 de lei, însă această sumă nu reflectă în totalitate pierderile comunei.

„Trebuie avut în vedere că în Vladimirescu există în jur de 950 de societăţi comerciale, iar dintre acestea, aproximativ 100 au un număr mare de angajaţi. 800-850 dintre ele au până la 5 angajaţi. În momentul de faţă salariul minim pe economie este impozabil. După 1 ianuarie 2018, salariul minim pe economie va fi 1900 de lei, care este neimpozabil. Deci, venitul este zero. Vă daţi seama ce înseamnă 850 de angajaţi ori patru salariaţi în medie care să nu mai plătească impozit? Deci, la cei circa 40% din sumele pe care le-am primit din sumele defalcate din impozitul pe venit, noi pierdem mult mai mult. Dacă guvernul a avut în program că vor rămâne la UAT-uri toate impozitele, ar trebui să se ţină de cuvânt”, a declarat primarul Ioan Crișan (foto).

Ioan Crişan a semnalat şi o altă problemă, privind contribuţia guvernului la plata ajutoarelor sociale: „Am înţeles că la ajutoarele sociale guvernul schimbă o sintagmă: poate plăti cel mult 90% din necesar. În opinia mea, această sintagmă înseamnă că poate plăti şi cel puţin 20 la sută. Întrebarea este următoarea: diferenţa cine o plăteşte? Ar trebui ca legea să fie bătută în cuie, cum e în prezent: 90% plăteşte Guvernul, aşa cum s-a ţinut de cuvânt în 2017”.

Primarul comunei Vladimirescu a făcut referire şi la problema excedentului bugetar existent la nivel de UAT. „În ceea ce priveşte excedentul bugetar, trebuie avut în vedere că o investiţie nu durează două luni, eu am lucrări care durează mult mai mult. Eu am aprobat bugetul în martie, în aprilie ne înscriem la licitaţie, trebuie să avem avizul contabilităţii şi banii necesari. După ce s-a licitat, apar contestaţiile şi înseamnă că abia spre sfârşitul anului începem lucrarea. Eu trebuie să las excedent, pentru că trebuie să continui lucrarea şi anul viitor. Cum să nu mai primesc bani dacă am excedent? Am nevoie de acest excedent, să pot să continui lucrările, dar am nevoie şi de fonduri în plus pentru alte lucrări pe care intenţionez să le încep”, a subliniat Ioan Crişan.

  1. Aveti dreptate.psd doar distruge ,nu au facut mare lucru pina acum .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.