Ioan Cristina: „Discrepanța dintre promisiuni și realitate: Guvernul taie salariile a milioane de români”

Ioan Cristina: „Discrepanța dintre promisiuni și realitate: Guvernul taie salariile a milioane de români”

Promisiunile unor creșteri salariale spectaculoase pentru toate categoriile sociale, cu precădere pentru profesori și medici, s-au năruit la primirea primului fluturaș de salariu de după aplicarea revoluției fiscale a PSD, afirmă senatorul liberal arădean Ioan Cristina.

„Nu mai puțin de două milioane de români au constatat pe buzunarul lor care este efectul unor politici fiscal-economice hazardate, bazate eminamente pe promisiuni populiste lipsite de acoperire în economia reală. Dintre multele decizii toxice promovate de PSD împotriva românilor face parte și Ordonanța nr.4/2017, prin care Guvernul supraimpozitează contractele part-time, o decizie halucinantă care sfidează orice logică elementară. Iar pentru ca dezastrul să fie complet, Guvernul PSD a promovat în tandem și Ordonanța 79/2017 privind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Astfel au rezultat abuzuri incalificabile, situații în care angajații au trebuit să aducă bani de acasă pentru achitarea contribuțiilor. Practic, s-a produs o premieră: la finalul unei luni de muncă, un salariat este dator la Stat”, a explicat senatorul PNL, Ioan Cristina.

Potrivit senatorului liberal arădean, un alt dezastru marca PSD a fost și legea salarizării unitare, cea care fusese anunțată cu surle și trâmbițe ca principală măsură în perioada campaniei electorale. „Și în acest caz, Ministerul Muncii și al Justiției Sociale și-au dovedit incompetența în fiecare dintre cele 3 mandate ale Liei Olguța Vasilescu, cea care a eșuat în elaborarea unei legi a salarizării unice care să respecte fiecare angajat din sistemul public, în conformitate cu pregătirea și abilitățile sale, și tinînd seama de responsabilitățile pe care le are la locul de muncă. În schimb, românii au primit o lege ineficientă, care accentuează dezechilibrele dintre salariile aferent diferitelor categorii profesionale, o lege care a stârnit numeroase controverse și nemulțumiri. PNL se opune categoric tuturor acestor măsuri haotice promovate atît în Parlament cît și in Guvern de tabăra PSD-ALDE! Prin toate mijloacele legale și constituționale de care dispunem, apeland la parghiile și procedurile parlamentare, vom încerca să oprim acest tăvălug halucinant al schimbărilor fiscale. Miza este realmente uriașă întrucăt facturile pentru toată această țopăială legislativă sunt achitate de români”, a mai adăugat Ioan Cristina (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.