Ioan Cristina: „Guvernarea PSD, un an de haos legislativ și de regres economic”

Ioan Cristina: „Guvernarea PSD, un an de haos legislativ și de regres economic”

La un an de la câștigarea alegerilor parlamentare, bilanțul guvernării PSD-iste reflectă întocmai gradul de incompetența a liderilor PSD precum și lipsa de respect pe care aceștia o arată românilor, afirmă senatorul liberal Ioan Cristina.

Potrivit acestuia, din suma promisiunilor populiste înglobate într-un program de guvernare utopic, astăzi regăsim transpuse în realitate doar 5% dintre măsuri.

„Constatăm că incompetența guvernărilor PSD-iste se traduce prin rezultate dezastruoase atât la nivel macro cat și la nivel micro, în veniturile și cheltuielile fiecărui român în parte. Guvernarea PSD-ALDE a irosit creșterea economică de 7% pe cheltuieli bugetare nesăbuite, pe măsuri populiste lipsite de viziune, ce au dinamitat echilibrele macroeconomice. Ne regăsim astăzi la marginea prăpastiei, pe punctul de a păși într-o criză economică inevitabilă iar indicatorii economici semnalează fără putință de tăgadă iminența acestei crize. Fie că vorbim despre deficitul bugetar, păstrat artificial în limita angajată de 3%, de deficitul comercial sau de explozia ratei inflației care a crescut anul trecut de la 0.3% la 3%, lipsa acută de viziune și de competență sunt lesne de observat. Haosul din politica fiscal-bugetară s-a transpus într-o încasare sub estimări a veniturilor la bugetul de stat. Guvernele lui Dragnea au încasat 251.8 miliarde de lei, cu 3 miliarde de lei mai puțin decât valoarea estimata. Efectul de domino a fost completat de un deficit al balanței comerciale care a escaladat la circa 1 miliard de euro/lună, o rata de schimb valutar de 4,66 lei pentru un euro precum si de o explozie a ratelor la împrumuturile în lei ca urmare a creșterii accelerate a indicelui ROBOR de la 0.8% la peste 2%”, a declarat senatorul PNL Ioan Cristina (foto).

Senatorul PNL Ioan Cristina a avertizat de asemenea asupra modificărilor frecvente a taxelor. Acesta a declarat că „lipsa de predictibilitate a fost potențată de numărul imens de modificari aplicate Codului Fiscal, nu mai puțin de 261 într-un singur an, situație ce a bulversat realmente mediul de afaceri. Toate aceste rezultate creionează începutul dezastrului, ca urmare a unei politici economice deșănțate, lipsite de viziune și de solutii eficiente, axată eminamente pe măsuri populiste. PSD dovedește din nou că programul de guvernare este doar o fițuică, o armă electorală pe care o desconsideră și o ignoră de îndată ce ajung să guverneze”.

Loading...
  1. Lasa vrajeala Nelutu! Suntem obisnuiti cu tactica asta portocalie! Tu ce facusi in doua mandate pt Arad?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.