Ioan Cristina: „PNL este singurul care are și calitatea morală și forța de a stopa ascensiunea PSD”

Ioan Cristina: „PNL este singurul care are și calitatea morală și forța de a stopa ascensiunea PSD”

Decizia fermă a Partidului Național Liberal de a respinge demersurile social-democraților de promovare în Parlament a legii amnistiei și grațierii se dovedește din nou că a fost corectă și justificată, informează senatorul Ioan Cristina, preşedintele Filialei Teritoriale PNL Arad.

„Experții Comisiei Europene aflați la București pentru evaluări ale Mecanismului de Cooperare și Verificare le-au transmis reprezentanților Parlamentului îngrijorări legate de amnistie și grațiere. Această propunere legislativă este ținută încă în sertarele Parlamentului pentru că este susținută de PSD și aliații săi, deși PNL a cerut în repetate rânduri trecerea proiectului pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și respingerea sa. De altfel, fără o opoziție fermă a liberalilor, legea amnistiei și grațierii susținută de PSD ar fi trecut de Parlament. Faptul că acest proiect care ar favoriza anumiți demnitari nu este în acest moment adoptat se datorează parlamentarilor PNL”, a declarat senatorul Ioan Cristina.

Acesta afirmă că PNL rămâne angajat, atât în fața românilor, cât și a partenerilor strategici externi să apere statul de drept și independența justiției și a dovedit acest lucru. „Reamintim că parlamentarii liberalii au respectat cererile instanțelor, fie că a fost vorba despre solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Vlad Cosma (PSD) sau a colegului nostru liberal, Daniel Chițoiu. Acțiunile PSD precum susținerea legii amnistiei ori blocarea unor cercetări penale în Parlament demonstrează faptul că partidul condus de Victor Ponta, odată ajuns la putere, revine la vechile sale practici prin care să acapareze întreaga putere și să pună mâna pe cât mai multe pârghii. De câte ori revin în discuții subiecte precum legea amnistiei, Roșia Montană, introducerea unor taxe deturnate apoi în buzunarele clientelei se dovedește faptul că USL nu mai putea continua, pentru că PSD a denunțat înțelegerile și promisiunile făcute românilor și a ales să urmărească prioritățile baronilor și ale celor care aveau nevoie de protecție în fața justiției. Doar apărând România de reinstaurarea partidului-stat se poate garanta o justiție cu adevărat independentă și imparțială, iar PNL este singurul care are și calitatea morală și forța de a stopa ascensiunea PSD”, a mai declarat senatorul arădean.

 1. GANDIREA REDUSA A NELUTZULUI 3 aprilie, 2014, 4:07 pm

  Auzi bre mititelule,sa ai grija sa stopezi ascensiunea lui dom’ Tariceanu si a acolitilor lui din judet…..pentru ca in caz contrar,peste 2 ani te vei ruga de noii stapani ai judetului sa-ti dea servici pe undeva…….

  Raspunde
 2. dom Nelutu ai grija ce spui ca s-ar putea sa regreti. sau ai batut deja palma cu Falcosul?

  Raspunde
 3. dom Nelutu ai grija ce spui ca s-ar putea sa regreti. sau ai batut deja palma cu Falcosul?

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.