Ioan Cristina: „Senatorii PSD – ALDE – UDMR au votat cu cinism împotriva copiilor”

Ioan Cristina: „Senatorii PSD – ALDE – UDMR au votat cu cinism împotriva copiilor”

Ioan Cristina, senator al PNL Arad, condamnă gestul celor de la PSD, ALDE şi UDMR, ai căror senatori au votat împotriva propunerii liberalilor de dublare a alocaţiei pentru copii și a indexării alocației cu rata inflației.

„Senatorii PSD – ALDE – UDMR au votat cu cinism împotriva copiilor”, afirmă senatorul arădean, spunând că măsurile propuse de PNL vizau repararea unei nedreptăţi, o creştere a alocaţiei la un nivel cât de cât acceptabil.

„Acest vot dezvăluie şi minciuna din programul de guvernare al PSD, unde scrie clar că alocaţiile vor creşte din ianuarie 2018. Suntem în februarie 2019 şi acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Ioan Cristina.

„Copiii României merită o alocație decentă iar fondurile pentru dublarea alocației și indexarea ei cu rata inflației trebuie prevăzute clar în bugetul pe 2019. Suntem la coada clasamentului din Uniunea Europeană în privinţa cuantumului alocaţiei. Foarte multe ţări alocă peste 100 de euro iar în România alocaţia pentru copii nu depăşeşte 18 euro. Mai mult, în ultimii patru ani, puterea de cumpărare a scăzut considerabil iar suma de 84 de lei din 2015 nu este aceeaşi cu cea din 2019, valoarea şi cuantumul real al alocaţiei scăzând în tot acest timp”, a mai spus senatorul liberal.

Ioan Cristina a mai precizat că PNL va depune, luni, în Parlament, un amendament la buget vizând creşterea alocației copiilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.